Case Study : Chattahoochee Natuurcenter
Telefoon: +32 477 / 72.98.97 - E-mail: info@see3d.be

Case Study : Chattahoochee Natuurcenter

 

Na het leiden van de grootste planninginspanningen voor het Chattahoochee Natuurcenter, ontwierpen Lord, Aeck & Sargent twee bouwomgevingen op de site.

Bestaand uit ongeveer 25 hectare van de 120 hectare van het terrein langs de Chattahoochee rivier, omvat het project een 10.000 sf museum en een buitenpaviljoen. Het Discovery Center Museum zal bestaan uit een twee verdiepingen hoge tentoonstellingshal met zowel permanente als wisselende tentoonstellingen gericht op rentmeesterschap, behoud en onderwijs, een theater / klaslokaal met plaats voor 65 personen, een ontvangsthal en ondersteuningsruimten zoals kantoren en horeca. Het gebouw zal ook een dakterras hebben met uitzicht op de rivier en het omliggende landschap.

Het Discovery Pavilion, een buitenruimte voor educatieve programma’s en speciale evenementen, zal bestaan uit een overdekte ruimte van 3600 sf en een terras van 2000 sf. Verder vind je hier de toiletten en een catering keuken. Verbeteringen aan het terrein zijn onder andere een nieuwe inkom, alsook de integratie van de gebouwen in het landschap. Verder moet de toegang ook toegankelijker gemaakt worden omdat het terrein rondom het gebouw zeer steil is.

Gezien de missie van het centrum, de bescherming van de rivier Chattahoochee,waren maatregelen om de rivier te beschermen zeer belangrijk bij het maken van een duurzaam ontwerp voor het project. Natuurlijke regenwaterbeheerfuncties werden gebruikt om het regenwater te verminderen en te behandelen. Rietvelden vangen het water op en filteren het materiaal dat wegstroomt van de site. Het water van het dak wordt opgevangen in reservoirs en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en in beperkte mate ook voor irrigatie van de site. Het grootste deel van het terrein is aangelegd met inheemse planten waarvoor geen irrigatie nodig is. Gebruikte energiebesparende maatregelen zijn hier het begroeide occupiabele dak, het doorlaten van daglicht, een  verbeterd thermische omhulsel en high-efficiency HVAC-apparatuur. Het Chattahoochee Nature Center is er momenteel op gericht om een LEED Gold certificaat van de US Green Building Council te behalen.

sketchup architectuur  natuurcenter

Dit project ging door de handen van een aantal ontwerpiteraties die de verschillende bouwmogelijkheden onderzochten. De Sketchup materialen werden op grote schaal gebruikt om de verschillende mogelijkheden te bestuderen. Het project is uniek in de zin dat het gebouw interageert met het landschap en topografie. Het architectuurteam, alsook het landschapsteam hebben  Sketchup modellen gebruikt als ontwerp, planning en communicatie-instrument. Het ontwerpteam maakte ook gebruik van enkele van de vele handige Ruby script plug-ins voor het creëren van structuurelementen zoals vliesgevels.. En zoals altijd, werd een Sketchup model gebruikt om schaduwopties voor de bouw te bestuderen.

Case study ingediend door Vikram Sami, LEED AP

sketchup architectuur  natuurcenter 4 s4etchup architectuur  natuurcenter 3 sketchup architectuur  natuurcenter 3 sketchup architectuur  natuurcenter 2

 

[rev_slider ProbeerKoopLeer]

Terug naar het overzicht van SketchUp doelgroepen