Geolocation importeren.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+vraag+geolocation+importeren.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Rob vroeg waarom een JPEG die geïmporteerd wordt soms een beetje wazig is?
Sowieso als je print screen doet en die opslaat, dat is nooit 100%.
Het stond als textuur en niet als image.
Dit lijkt me vrij scherp. Het is natuurlijk een hoge resolutie. Maar wat zou kunnen helpen is op Windows ‘Window – preferences’ en op Mac is dat ‘SketchUp – preferences’.
Dan heb je onder ‘open GL – use maximum texture size’. Dit heeft bij mij nu weinig effect omdat dit al goed van kwaliteit is maar het zou kunnen helpen om daar inderdaad iets scherpere foto’s mee te krijgen maar het kan nooit 100% scherp worden. Ook als je dit doet, als je geen specifieke 3D videokaart hebt, zou dat ook voor problemen kunnen zorgen. Dat SketchUp per ongeluk crasht. Dat is een teken dat je teveel geheugen aan het gebruiken bent. Als dit gebeurt, is het best dat je het uitzet natuurlijk. Maar Rob, terugkomende op hoe je beter van Google maps binnenhaalt, is via ‘Window – model info – geolocation – add location’. Je gaat naar je adres. Wij zitten hier dus ‘select regio’ selecteert het gebied, ‘crap’. Maar Google Earth is sowieso niet 100% scherp dus waarschijnlijk heb je daar ook al het kwaliteitsverlies.