Hoe makkelijk een object kopiëren?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Makelijk+een+object+kopieren.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
De volgende vraag was van Petra: hoe kan ik een raam of een object dat ik getekend heb, van tekening A naar tekening B kopiëren?
Petra, gebruik je Mac of Windows?
Windows
Wel, wat je kan doen is gewoon een andere SketchUp starten. Op Mac doe je ‘nieuw’ en heb je een aparte file maar op Windows kan je gewoon een 2de SketchUp starten. Wat doe ik dan? Stel dat ik dit wil kopiëren … dan doe ik ‘copy-paste’. Dat doet me eraan denken dat ik hier eigenlijk nog iets vergeten ben … ja, oké, anders krijgen we hier ook een indicatie op het scherm … Ik selecteer dit en ik doe gewoon een ‘copy-paste’. Dus ctrl C op Windows, Alt C op Mac. Ik ga gewoon naar een andere SketchUp file en ik doe ‘paste’. Dan heb ik mijn object. Dat is 1 manier. Een andere manier is door gebruik te maken van components maar die vraag komt straks nog terug … dus de makkelijkste of de snelste manier van A naar B is 2 SketchUps opendoen en ‘copy-paste’ doen. Een andere manier is via components maar nogmaals, die vraag komt straks nog terug.