Tape measure functies.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/30+mei+vraag+tape+measure+functies.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Sven: kan je alle functies van de tape measure nog eens overlopen?
Dat kan. Even al onze lijntjes wegdoen.
‘Tape measure’ of ‘T’ als shortcut. Als je vanop een zijlijn begint dan krijg je eigenlijk een oneindige hulplijn. Begin je vanop een punt dan krijg je standaard een hulplijn met een welbepaalde lengte. Met ctrl op Windows en Alt op Mac, kan je switchen tussen hulplijnen of een lijnstuk of als de oneindige hulplijn. Dus met ctrl heb je de optie om te switchen tussen de 2 maar standaard zal SketchUp vanop een lijn de oneindige doen en vanop een hoekpunt het lijnstuk doen.
Wat kunnen we nog met ‘tape measure’ doen? Meten van punt A tot punt B. ik wil gewoon weten hoeveel afstand ik ertussen heb. Op die manier kan dat. Ook gewoon om snel te meten.
Dus meten, het zetten van de 2 verschillende hulplijnen, en natuurlijk ook de ‘rescale’ functie. Wetende, dit is nu 2 meter 73 cm. Ik zeg ‘4’ + enter. Do you want to resize the model? Ja. wat gaat het resultaat zijn? Dat deze muur 4 meter is geworden. Maar dat niet alleen, alles is in dezelfde verhouding vergroot. Doe je dat op het model dan is het op alles. Doe je dat in een groep of in een component, dan is het alleen daarop, in de groep of in het component.
Dat zijn de functies van de ‘tape measure’.