PlaceMaker

Moet jij snel een hele omgeving in 3D zetten? Moet je snel een stad in 3D zetten?

Wil jij snel en makkelijk een omgeving creëren om jouw ontwerp nog beter te tonen?

Met PlaceMaker is het mogelijk om in slechts enkele muisklikken een omgeving van real-world data, snel en makkelijk te genereren.

placemaker sketchup

PlaceMaker is een plugin voor SketchUp die het mogelijk maakt om hoge resolutie satellietbeelden, 3D gebouwen, 3D straten-wegen, water en bomen te importeren en te genereren. Dit in slechts enkele minuten en met slechts enkele muisklikken. (kwaliteit van de satellietbeelden is afhankelijk per regio)

Voor welke gebieden kan ik PlaceMaker gebruiken?

PlaceMaker maakt gebruik van OpenStreetMaps (zoals vele GPS apparaten doen). Deze data hebben een wereldwijde dekking. Wil je kijken welke data beschikbaar zijn dan kan je eerst de demo uittesten of je kan een gratis account aanmaken op OpenStreetMaps en kijken wat er beschikbaar is voor het gebied waar jij in wilt werken.

Welke data zijn beschikbaar in PlaceMaker?

PlaceMaker haalt alle beschikbare data binnen via OpenStreetMaps. Dit zijn vrij accurate weergaves van terreinen, wegen maar eveneens ook van bekende wandelingen, zeeën, rivieren, grote beken, meren en grote vijvers. Voor de meeste grote steden zijn er gebouwen in 3D beschikbaar. Voor andere, kleinere gebieden worden de 2D contouren van de gebouwen binnengehaald. Hierop wordt de hoogte aangegeven zodat het in een volume kan omgezet worden in SketchUp. Van bepaalde locaties is er ook data beschikbaar ivm bomen en beplantingen.

Kan ik de data en objecten die PlaceMaker genereert in SketchUp aanpassen?

Ja, wanneer PlaceMaker de data van OpenstreetMaps omzet naar SketchUp modellen wordt er veel geoptimaliseerd zodat het model zo efficiënt mogelijk aangemaakt wordt. Het model, het terrein, de wegen, de 3d gebouwen en het water kunnen allemaal aangepast worden zoals elk ander SketchUp model.

Hoe gedetailleerd en accuraat zijn de satellietbeelden die PlaceMaker gebruikt?

PlaceMaker gebruikt de satellietbeelden die  “DigitalGlobe” tegen betaling beschikbaar stelt. Als je PlaceMaker aanschaft, kun je per maand 100 “tiles” downloaden via credits. Wens je meer credits dan kan je die steeds apart aanschaffen.

 

: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
:
: *
: *
BTW nummer format: BE0000.000.000
:
:
: *
: