SketchUp loopt regelmatig vast of werkt niet meer.

Als dit voor hebt, dat is nooit leuk en ook niet handig! Er zijn 2 belangrijke mogelijkheden om de oorzaak te vinden.

1. Loopt SketchUp altijd vast of crashed het altijd bij een bepaalde actie of bij een bepaald project? Wanneer je specifiek kan vaststellen dat het steeds bij een bepaalde actie in een bepaald project misgaat maar dat eenzelfde actie geen crash veroorzaakt als je het doet in een nieuw project dan is er heel waarschijnlijk iets mis met het project/3d model waar je het probleem in ervaart … Het kan bijvoorbeeld zijn dat het om een groot/complex/zwaar project gaat. Een oorzaak kan zijn dat je tegen de limieten van je computer aanloopt. Een mogelijke oplossing is dan het project te vereenvoudigen/optimaliseren.
Wanneer het niet om een zwaar of complex model gaat, dan kan het zijn dat je modellen van het 3D Warehouse gedownload hebt waar iets mis mee is … Save je project onder een andere naam en delete dan de modellen die je gedownload hebt. Dit kan soms het probleem oplossen als er een fout in een model of in de gebruikte materialen zit.

2.SketchUp loopt vast of crashed ad random, bij elk project.
Je computer wordt waarschijnlijk regelmatig ge update (automatisch) zowel bij Windows als bij Mac … Hierbij kunnen aanpassingen gebeuren die invloed hebben op de werking van bepaalde programma’s. Zo worden ook drivers geupdate waaronder ook de drivers van je videokaart. Zulke updates kunnen soms problemen veroorzaken.
Als je dit merkt dan is een oplossing die in 80% van de gevallen werkt, SketchUp eerst verwijderen (deïnstalleren) en dan de nieuwste versie van SketchUp installeren.

Iets wat je ook steeds kan doen als je problemen blijft ondervinden is de SketchUp Tool voor windows proberen en kijken of die aangeeft wat er fout is.