Wat is SketchUp Pro Extension Warehouse?

[rev_slider ProbeerKoopLeer]

Wat is SketchUp Pro Extension Warehouse?

Elke gebruiker van SketchUp heeft een verlanglijstje met functies die SketchUp zou veranderen in de persoonlijk perfecte tool.

Maar voldoen aan al deze wensen zou een CAD​​-achtige complexiteit veroorzaken en SketchUp volledig onherkenbaar maken voor diegenen die SketchUp als een potlood willen gebruiken (met superkrachten, dat wel natuurlijk). Dus het toevoegen van heel veel nieuwe functies lijkt geen goed idee.

Dankzij de Ruby-interface en een werkelijk fantastische gemeenschap van ontwikkelaars is er inmiddels echter een universum aan plugins, add-ons en uitbreidingen beschikbaar. Met die tools kan SketchUp bijna alles wat je maar kunt bedenken.

Dus, in plaats van de integratie van al deze tools direct in SketchUp 2016, is besloten om het voor iedereen gemakkelijk te maken om ze te vinden en toe te voegen naar eigen inzicht. Daarom bevat SketchUp 2016 nu het Extension Warehouse.

sketchup pro 2013 Extension Warehouse toolbar

Vandaag zijn er ongeveer 100 tools beschikbaar. Binnen afzienbare tijd verwachten we dat het er een paar honderd zijn, en met de hulp van alle SketchUp Ruby ontwikkelaars overal… uiteindelijk misschien een paar duizend.