Welke zijn de verschillende SketchUp Licenties? Make, Edu of Pro – maak uw keuze!

 

Wanneer in ‘2000 SketchUp 1 uitgebracht werd door @Last Software, was er maar 1 licentietype beschikbaar. Maar er is sindsdien heel wat veranderd. Bij de overname van @Last Software door Google, was het de bedoeling om SketchUp bekendheid te geven als 3D moduleerpakket voor Google Earth. Er werd een gratis versie van SketchUp uitgebracht, de zogenaamde Free versie.

Op deze pagina vind je het antwoord op welke SketchUp Licenties zijn er vandaag beschikbaar?

 

De SketchUp Pro Licentie

Als je SketchUp wenst te gaan gebruiken in een professionele of commerciële werkomgeving, dan heb je geen andere keuze dan de Pro versie aan te schaffen. Een andere grote verandering is het onderhoudscontract – maintenance subricption. Dit onderhoudscontract dien je aan te kopen naast de Pro versie, telkens voor een duurtijd van 1, 2 of 3 jaar. Gedurende deze periode kan je steeds upgraden naar de laatste nieuwe versie van SketchUp.

Trimble heeft al bekend gemaakt dat er op het einde van elk jaar een grote release zal plaatsvinden. De upgrade zal ieder jaar naar het komende jaar genoemd worden.

SketchUp EDU en de Student Licentie

Omdat SketchUp een zeer belangrijke tool is voor scholen werd er een EDU licentie uitgebracht.

Zo kunnen scholen SketchUp tegen een zeer aantrekkelijke prijs aankopen voor het gebruik tijdens de opleidingen. Er wordt dan per leerling een EDU licentie aangekocht en dit telkens voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Per klas wordt er ook een gratis docentlicentie voorzien. Het is de bedoeling dat EDU licenties enkel op computers van de school gebruikt worden en dus niet op privé computers van studenten.

Studenten kunnen zelf ook licenties aankopen voor privé gebruik en dit tegen een voordelige prijs.

sketchup edu

Je bent nooit te jong om SketchUp te leren…

De SketchUp Make versie

De gratis versie van SketchUp bestaat niet meer zoals voorheen. Sinds de overname door Trimble in ‘2013 werd de versie omgedoopt tot SketchUp Make. Deze bevat uiteraard minder functies dan de Pro versie. Maar het grootste verschil tussen de Make en de Free versie is dat de Make versie totaal niet gebruikt mag worden voor commerciële en/of professionele doeleinden. Wat bij de Free versie voor 21/5/2013 wel het geval was.

In deze tabel kan je de verschillen en voordelen zien van de SketchUp Pro versie tov  SketchUp Make

sketchup-make - gratis versie