WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Presenteer Je SketchUp Modellen Nog Realistischer Met Een Van De SketchUp Render Oplossingen

SketchUp Render Oplossingen

SketchUp is een zeer handige en snelle 3D moduleer tool die zelf verschillende presentatiemogelijkheden bevat. Maar je wilt natuurlijk nog een stap verder gaan en je ontwerp nog meer laten spreken door dit zo realistisch mogelijk voor te stellen.

Er zijn heel wat SketchUp render oplossingen. Het onderscheid dat we maken zijn oplossingen die zich in SketchUp zelf integreren en de stand alone oplossingen. Beide hebben hun voor- en nadelen. Hieronder vind je de meest populaire SketchUp Render oplossingen.

Wens je meer info over renderoplossingen en wat vandaag de beste keuze is, bekijk dan onderstaande video of contacteer ons vrijblijvend voor advies!

 

De SketchUp plugin render oplossingen.

Artisan

Artisan is een plugin die je zeer krachtige tools geeft om ronde en organische vormen te creëren binnen SketchUp. SketchUp is makkelijk en snel voor het maken van rechte vormen

en SketchUp biedt wel enkele tools die organische vervorming van terreinen toelaat via Sandbox maar vaak biedt dit niet de controle of de mogelijkheden die je wilt. Hier Komt Artisan dan met een mooie oplossing.

De toolbox van Artisan is zeer krachtig en intuïtief en zorgt ervoor dat je zo in SketchUp, voor slechts een heel kleine investering, dezelfde functies hebt als in andere dure 3D pakketten.

PlaceMaker

PlaceMaker is een plugin voor SketchUp die het mogelijk maakt om hoge resolutie satellietbeelden, 3D gebouwen, 3D straten-wegen, water en bomen te importeren en te genereren. Dit in slechts enkele minuten en met slechts enkele muisklikken. (kwaliteit van de satellietbeelden is afhankelijk per regio)

Profile Builder 3

De followMe tool is één van de tools die SketchUp zo krachtig en makkelijk maken! Maar wat als je een FollowMe tool zou hebben op steroids? Eentje die nog makkelijker, nog krachtiger is en waar het resultaat nog makkelijker aanpasbaar van is?

Dat zou toch gewoon super zijn?

En wat als je een FollowMe functie had die ook een 3D model kan “extruden” volgens een pad?

Dat zou helemaal te gek zijn!

Met Laubwerk

Bomen en planten zijn de kers op de taart om een mooi render resultaat te bekomen. Maar dit heeft 1 nadeel, planten en vooral bomen zijn zware 3D objecten en zij kunnen SketchUp en renderen heel erg vertragen.

Als je Vray voor SketchUp als render oplossing gebruikt, dan kan je gebruik maken van zogenaamde proxy objecten. Dit is een eenvoudige voorstelling van een complex object. In SketchUp kun je nog altijd snel blijven werken maar bij de render zie je een gedetailleerd model.

Skatter

Een van de uitdagingen in SketchUp is mooi groen en vegetatie invoeren in je model.

Je herkent het waarschijnlijk wel, je plaatst enkele bomen en planten in SketchUp en je model wordt heel traag en misschien wel onwerkbaar.

Maar toch wil je veel bomen en planten in je model om het mooi aan te kleden.

Skatter is de oplossing die dat mogelijk maakt (mits je met enkele zaken rekening houdt …).

Met Skatter wordt het mogelijk om oneindig veel objecten te gaan renderen. Dit kan wel enkel met Vray. (voorlopig is er nog geen ondersteuning voor Podium).