WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Onze slogan “Wij zijn je SketchUp Expert” dat zijn geen loze woorden, en dat hebben we over de jaren bewezen.

Wij zijn je SketchUp Expert!

Hoe het allemaal startte…

Toen ik 2000 een alternatief zocht voor een duur 3D modelling programma om een proof of concept te bouwen voor een Virtuele Cockpit Procedure Trainer voor de opleiding van piloten, vond ik SketchUp, dat was toen net uit… Het was zeker een heel verschil met andere pakketten. Op die manier ben ik dan ook een van de eerste gebruikers geworden in de lage landen.

In 2004 startte ik mijn eigen zaak, See3D.be, mijn intentie was om bepaalde oplossingen aan te bieden voor realtime 3D visualisaties voor de architect, echter was dat geen succes. In 2005 toen ik en mijn vrouw Iris bouwplannen hadden en SketchUp 5 net uit was, ben ik aan de slag gegaan om ons huisje te ontwerpen. En toen ben ik nagegaan of we geen reseller konden worden voor Belgie en Nederland, wat we dan ook vanaf toen zijn gaan doen.

Waarom zijn wij jouw SketchUp Expert?

 • Nous sommes un des premiers utilisateurs de SketchUp des Pays-Bas.
 • Nous vendons le SketchUp depuis 2005 en Belgique et Pays-Bas.
 • Wij voorzien volledige oplossingen voor training en support.
 • Wij ontwikkelen onze eigen Nederlandstalige Video tutorials.
 • Wij gebruiken SketchUp zelf als 3D moduleer software op dagelijkse basis.
 • Nous sommes le foyer pour l’utilisateur de SketchUp Belge et Néerlandaise https://www.facebook.com/SketchUp3D.be
 • Wij zorgen ervoor dat je steeds op de hoogte bent van de laatste SketchUp ontwikkelingen.
 • Wij geven on demand  Gratis Online Training.
 • Wij bieden SketchUp ook aan in pakketten met bv renderoplossingen, zoals SU-Podium, Artlantis, Lumion en V-Ray. Wij kunnen je vrijblijvend bijstaan om de voor jou meest geschikte oplossing te selecteren.
 • Wij hebben al 1000den gebruikers geholpen om SketchUp succesvol te gebruiken bij hun werkzaamheden.
 • Wij hebben al voor 100den gebruikers specifieke SketchUp ‘workflow’oplossingen uitgewerkt.
 • Wij doen dus veel meer dan je enkel een software pakket verkopen!!!

Gewoon verkopen is 1….

Naast het verkopen zag ik ook snel in dat er behoefte was voor training en support. Zo zijn we dan ook zelf onze eigen cursus gaan ontwikkelen en over de jaren is die natuurlijk ook steeds aangepast en verbeterd om gebruikers zo snel en efficiënt mogelijk te leren werken. Vandaag de dag geven we meer cursussen dan ooit tevoren en we streven ernaar deze dus ook op individuele basis te geven.

Zo zijn we dan ook in 2013 gestart met de ontwikkeling van onze eigen Nederlandstalige video tutorial. Een reeks van korte video’s die steeds 1 onderwerp of oefening bevatten, zodat je snel de nodige info kan vinden. Zonder ellenlange video’s te moeten zien om juist dat stukje info te vinden.

Practice what you preach

Wat natuurlijk ook een sterk punt is, is dat we SketchUp ook bijna op dagelijkse basis zelf gebruiken voor het uitwerken van 3D modellen en visualisaties van klanten. Dit is bijvoorbeeld een 2D plan van een huis omzetten naar een 3D model en daar dan een rendering of een animatie van te maken. Maar het kunnen ook meer technische dingen zijn zoals uitwerken van 3D visualisaties voor stage (podium) ontwerpers. Hiervoor gebruiken we dan ook de verschillende render oplossingen die we natuurlijk ook zelf aanbieden, zoals SU Podium, Artlantis, Vray en Lumion. Daarnaast gebruiken we dan ook LayOut om van de 3D plannen 2D plannen en werkplannen op te maken van podium constructies.

 Als klant bij ons mag je iets meer verwachten

We werken er ook aan om een thuisbasis te vormen voor de Belgische en Nederlandse SketchUp gebruikers met de algemene pagina https://www.facebook.com/SketchUp3D.be

Voor onze klanten zorgen we ervoor dat ze steeds de laatste info ontvangen over SketchUp, maar eveneens krijgen ze regelmatig nuttige tutorials, tips en tricks.

Start je met een nieuwe 3D modeling software is het natuurlijk handig dat je op weg wordt geholpen en een van de mogelijkheden die we aanbieden is dat we minstens 1x per maand een Gratis Online Training geven zodat je sneller en beter met SketchUp kan gaan werken.

Ben je nog niet zeker of SketchUp wel wat is voor jou of wil je weten of SketchUp wel kan wat je wil; we geven ook 1x per maand een infosessie, SketchUp BinnensteBuiten.

Zoals ik al aanhaalde bieden we naast SketchUp ook render oplossingen aan, zoals SU-Podium, Artlantis, Lumion en V-Ray. Wij kunnen u vrijblijvend bijstaan om de voor u meest geschikte oplossing te selecteren. Nee, we zullen je het duurste pakket niet aanraden als het helemaal niet geschikt is voor jou.

Ontdek eveneens ons YouTube Channel met 100den nuttige SketchUp video’s.

Hoe gaat het verder…

Onze inspanningen in 2013 hebben geleid dat we nu de grootste solo SketchUp reseller in België en Nederland zijn. En deze inspanningen zullen we dus in de toekomst ook verder blijven zetten.

Onze intentie is een SketchUp evangelist te zijn en te zorgen dat zoveel mogelijk mensen SketchUp leren kennen en de mogelijkheden ontdekken waar je het allemaal kan voor gebruiken.

Dus zoals je kan vaststellen: wij bieden u dus veel meer dan enkel een software pakket verkopen!!!

Vandaar, wij zijn je SketchUp Expert!

Peter

 

Wil je meer weten over mij, lees mijn persoonlijk verhaal hier>