WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Skatter

Hoe kun je op een makkelijke en snelle manier met SketchUp Skatter mooie vegetatie en groen maken?
Een van de uitdagingen in SketchUp is mooi groen en vegetatie invoeren in je model.

Je herkent het waarschijnlijk wel, je plaatst enkele bomen en planten in SketchUp en je model wordt heel traag en misschien wel onwerkbaar.

Maar toch wil je veel bomen en planten in je model om het mooi aan te kleden.

Skatter is de oplossing die dat mogelijk maakt (mits je met enkele zaken rekening houdt …).

Met Skatter wordt het mogelijk om oneindig veel objecten te gaan renderen. Dit kan wel enkel met Vray. (voorlopig is er nog geen ondersteuning voor Podium).

Gebruik je Podium, dan kun je Skatter ook gebruiken maar dan kun je geen gebruik maken van de ‘render only’ functie.

Skatter kan je niet alleen gebruiken voor groen, planten en bomen maar het kan ook bijvoorbeeld voor de haren van een tapijt te visualiseren.

Oneindige hoeveelheid objecten renderen

Met de ‘Render Only’ functie kun je oneindig veel objecten gaan renderen zonder dat dit SketchUp gaat belasten. De objecten zijn dus niet direct zichtbaar in SketchUp maar wel als je ze gaat renderen.

Bevat Bibliotheek

Skatter levert standaard een uitgebreide bibliotheek met verschillende vormen van vegetatie. Je kan een heel gazon inplanten in slechts enkele klikken.

Parametrisch gestuurd

Alle instellingen binnen Skatter kunnen op elk moment aangepast worden. Alle functies en waarden die Skatter gebruikt, kan je op elk moment aanpassen, zonder steeds opnieuw te moeten starten.

Hosts – gast vlak

Verspreid objecten over vlakken, langs curven of pakt losse punten in het model.

Je kan in SketchUp elk vlak, elke lijn of curve gebruiken om hierop je Skatter objecten te gaan verdelen.

Areas – gebieden

Je kan gebieden definiëren waar je wel of geen objecten wil gaan verspreiden. Dit kan door objecten in SketchUp te selecteren maar het is ook mogelijk om gebieden in te kleuren waar je objecten wil verspreiden.

Clipping van Camera

Om SketchUp en het renderen sneller te maken, gaat Skatter de camera clippen. Dit betekent dat objecten die niet in het camerabeeld vallen, dus niet berekend zullen worden.

Distribution – Verspreiding

Skatter kan objecten willekeurig verspreiden zodat er een zeer natuurlijke verspreiding gebeurt. Het kan ook op een grid of lineair als je niet willekeurig wil verspreiden.

En het mooie is dat je alle verspreidingsmogelijkheden kan gaan mixen om elk gewenst effect te realiseren.

Randomness – Willekeurigheid

Om een effect te krijgen van natuurlijke verspreiding, kun je niet alleen de posities van de objecten willekeurig maken maar ook de draaiing en de schaal in de 3 assen.

Fall Offs – Soepele overgangen

Wat je waarschijnlijk wil voorkomen is dat je verspreide objecten harde, rechte grenzen hebben. We kunnen hiermee ook mooie overgangen maken zo zijn de bomen aan de rand van een bos meestal kleiner als die in het midden.

: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
:
: *
: *

Vul het BTW nummer in volgend dit formaat: BE0000.000.000
:
: *
: