WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Profile Builder 3

De followMe tool is één van de tools die SketchUp zo krachtig en makkelijk maken! Maar wat als je een FollowMe tool zou hebben op steroids? Eentje die nog makkelijker, nog krachtiger is en waar het resultaat nog makkelijker aanpasbaar van is?

Dat zou toch gewoon super zijn?

En wat als je een FollowMe functie had die ook een 3D model kan “extruden” volgens een pad?

Dat zou helemaal te gek zijn!

Dit is mogelijk met Profile Builder 3 voor SketchUp. Hiermee kan je in een live view een 2D profiel over een pad tekenen of een pad selecteren en hierover een 2D profiel extruden. En hier komt dan het grote verschil met de standaard follow me functie … je kan daarna zowel het pad als het 2D profiel aanpassen! Bijvoorbeeld, je hebt een bepaalde plint in een kamer aangebracht maar de klant wil liever een andere plint … Standaard zou je in SketchUp de plint moeten deleten, een nieuw profiel tekenen, het pad selecteren en dan FollowMe doen …

Met Profile Builder selecteer je de print, duid je het nieuwe plint profiel aan en voila, de nieuwe plint is klaar!

Dat is alvast krachtig maar stel je voor dat je een railing op een gebogen oplopende muur zou moeten tekenen … Het kan natuurlijk standaard in SketchUp maar is vrij omslachtig. Stel je voor dat je dit in een paar klikken zou kunnen fixen?!

Profile builder kan “3D assemblies” volgen en met het FollowMe principe in slechts enkele klikken gaan creëren. Je selecteer de assembly, selecteert het pad en Profile builder genereert voor jou de 3d assembly als een compleet 3D model over het pad.

Op die manier kan je dus makkelijk bijvoorbeeld een railing genereren over een gebogen oplopende muur.

Zowel de 2D profielen als de 3D assemblies kun je downloaden uit de bibliotheek. Maar je kan elk 2D profiel dat je zelf tekent natuurlijk ook gaan gebruiken. Verder kan je ook zelf 3D assemblies maken van je eigen 2D profielen, 3d objecten en groepen of componenten.

Met Profile Builder 3 kan je extra krachtige functies makkelijk aan SketchUp toevoegen om zo nog sneller en makkelijker gewenste resultaten te gaan creëren.