WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

laubwerk

Met Laubwerk krijg je mooie en realistische bomen en planten in SketchUp en dit in slechts enkele klikken.
Bomen en planten zijn de kers op de taart om een mooi render resultaat te bekomen. Maar dit heeft 1 nadeel, planten en vooral bomen zijn zware 3D objecten en zij kunnen SketchUp en renderen heel erg vertragen.
Als je Vray voor SketchUp als render oplossing gebruikt, dan kan je gebruik maken van zogenaamde proxy objecten. Dit is een eenvoudige voorstelling van een complex object. In SketchUp kun je nog altijd snel blijven werken maar bij de render zie je een gedetailleerd model.

Laubwerk biedt deze techniek aan alsook een uitgebreide bomen en planten bibliotheek maar het kan nog veel meer!

Laubwerk biedt ook verschillende kits aan. Dit zijn een verzameling van bomen en planten. Je zou het kunnen zien als een zakje met zaden die je in je model kan planten en nadien kun je instellen hoe groot, hoe oud of hoe dik je een boom of een plant wil. Je kan ook bepalen of het lente, zomer, herfst of winter is.

De bomen en planten zullen in je render ultra gedetailleerd en realistisch zijn maar ze gaan je 3D model niet onnodig zwaar maken.

Je kan ook de leeftijd, de grootte, de variatie en het seizoen kiezen.

Elke kit bevat 10 bomen of planten. Maar hiervan kan je wel telkens de leeftijd gaan bepalen afhankelijk van de variatie die je in je model wil. Ook de dikte van het bladerdek en het seizoen kun je kiezen.

Op die manier krijg je telkens  unieke varianten van je bomen en planten.

Volle controle

Via de Laubwerk interface heb je de volle controle over hoe je bomen en planten eruit zullen zien. Op basis van deze settings, wordt er telkens een unieke boom of plant gegenereerd. Elke boom of elke plant is uniek omdat ze op basis van ingegeven parameters worden aangemaakt.

Veel detail en kwaliteit.

Laubwerk is een voorloper in het maken van zeer gedetailleerde planten in 3D. De ontwikkelaars werken samen met vooraanstaande universiteiten en met de technologie ontwikkelaar Nvidea waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van de snelheid en de rekenkracht van de 3D videokaarten.

Ondersteuning voor interactieve rendering.

De getailleerde bomen en planten van Laubwerk komen pas in beeld wanneer je gaat renderen. In Vray zijn de getailleerde bomen en planten ook te zien in de actieve renders mode.

In SketchUp worden de bomen en de planten voorgesteld door een eenvoudig representatief volume.

De sterke van de combinatie, Laubwerk, Skatter en Vray.

Objecten van Laubwerk, zijnde bomen en planten, zijn in SketchUp componenten. We kunnen deze dan ook gewoon gebruiken met Skatter. Het wordt dus mogelijk om makkelijk en snel je Laubwerk objecten te gaan verspreiden over andere objecten en vlakken.

Op die manier kun je met een minimale input, heel snel, zeer mooie realistische en natuurlijke resultaten van planten en bomen realiseren.

Systeemeisen voor Laubwerk

Om de Laubwerk bomen en/of planten te kunnen gebruiken, heb je SketchUp Pro en Vray for SketchUp v3 nodig. Omdat het renderen van de bomen en planten veel rekenkracht vraagt, is een snelle pc zeker een must.

Beschikbare Kits