WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp Pro Case Study: Robertson+WalshDesign

Het volgende is van Brandon Walsh van Robertson + WalshDesign.  Een nieuwe SketchUp gebruiker, Brandon leverde ons enkele schitterende documenten, allemaal gemaakt in LayOut. Ze tonen ons de kracht van de software en ook het grote voordeel voor hem zijnde de naadloze integratie met SketchUp.

Hoe kan je als Bouwbedrijven SketchUp gebruiken?

Ik begon te werken met Aaron Gasper en Andrew Kroh; zij waren het die me aanmoedigden om volledig in SketchUp Pro te werken. We startten met LayOut op 5 juli (vlak na de vakantie) en op 23 juli waren we 95% aan het fine-tunen voor vergunning. In slechts 1 maand leerden we een constructiemodel bouwen in SketchUp (niet gewoon een los design model), leerden we LayOut volledig en maakten het drukwerk klaar voor vergunning. Alles was goedgekeurd in september.

 

robertson_walsh_1

 

SketchUp Pro heeft bewezen dat het zeer snel en effectief is. Er bestaat geen beter programma wanneer het over het ontwerpen en documenteren van projecten gaat – en we leerden dit programma in slechts enkele weken tijd!!! We gaan CAD de deur uitgooien! Het proces van labelen en dimensioneren was in LayOut veruit superieur aan CAD. Het was makkelijker om te bekijken en sneller voor ons om mee te werken. Onder geen beding gaan we de typische CAD software nog snel bij de hand nemen – we gebruiken nu SketchUp Pro. Alle ingenieurs die met ons samenwerken krijgen de exports rechtstreeks van ons SketchUp model. Het werkt prachtig!

 

robertson_walsh_2

 

Onze documenten hebben geleid tot vele aanvragen van aannemers om 3D imaging toe te passen op projecten waar zij aan werken. De mogelijkheid om dingen in 3D te zien, helpt klanten om ruimtes beter te begrijpen, wat ervoor zorgt dat ze makkelijker beslissingen kunnen nemen en dat de zaken vooruit gaan.

 

robertson_walsh_3

 

SketchUp Pro gaat ons helpen om onze zaak aanzienlijk te helpen groeien. Bij ons volgende project gaan we een model aanmaken, dit in tekeningen omzetten en het dan op een laptop plaatsen die zich op de bouwwerf bevindt. Zodat iedereen deze kan raadplegen tijdens de bouwwerken. We kunnen zaken sneller doen, gemakkelijker onze ideeën communiceren, betere bouwtekeningen maken en onze projecten veel efficiënter afwerken omdat we direct naar het model kunnen verwijzen. Aannemers zullen het model eenvoudig kunnen bedienen: we maken schermen die exact verwijzen naar wat zij nodig hebben. Op de toetsen drukken is het enige dat zij hoeven te doen om aan de relevante informatie te geraken. Als ik me niet vergis, is dit een vorm van “building information modeling”. Een laptop ter plaatse hebben zal gewoon fantastisch zijn!

Brandon, dank je wel voor je enthousiasme. Gefeliciteerd, jullie hebben echt knap werk geleverd in LayOut.

Brandon Feltman, SketchUp Sales Team