SketchUp Nederlandse Versie

Bestaat er een Nederlandse versie van  SketchUp?

Ben je op zoek naar een SketchUp Nederlandse versie of wil je weten of je huidige SketchUp  versie naar het Nederlands omgezet kan worden?

Het klopt dat er een Nederlandstalige versie was. Maar deze bestaat niet meer.

De Nederlandstalige versie was beschikbaar voor Google SketchUp 8, voor de vrije – gratis versie. Maar voor de Pro versie van SketchUp is er nooit een Nederlandstalige versie geweest. De Nederlandstalige versie is ook nooit  door Google zelf uitgegeven.

SketchUp is officieel alleen beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Er zijn nog wel enkele groepen die zorgen voor vertalingen maar die zijn niet officieel ondersteunt door Trimble.

Dus vandaag is er geen versie meer beschikbaar in het Nederlands, niet voor de pro en ook niet voor de vrije versie Make.

Maar als je SketchUp gaat gebruiken, zal je merken dat het gebruik van het Engels eerder beperkt is. Je werkt  meestal met de icoontjes en die spreken voor het grootste deel een universele taal. Daarmee bedoelen we, als je een potlood icoon ziet, zal je waarschijnlijk de link wel leggen dat je hiermee een lijn kan gaan tekenen.

sketchup nederlandse interface

Als je helemaal nieuw bent met het gegeven “3d tekenen” kan dit waarschijnlijk wel een extra uitdaging zijn.

Het probleem is waarschijnlijk niet dat SketchUp  niet in het Nederlands bestaat maar dat de documentatie erover niet beschikbaar is in het Nederlands. Maar hiervoor kunnen we een oplossing bieden. Er bestaat een Nederlandstalig handboek maar wij hebben nog iets beter ontwikkeld.

Welke oplossing kunnen we bieden?

We hebben namelijk (als enige in de Benelux) eigen Nederlandstalige video tutorials gemaakt. Dit zijn meer dan 60 stap voor stap video’s die je zullen helpen om SketchUp te leren kennen en het te gebruiken. Je zal zien dat je niet zoveel kennis van het Engels nodig hebt om met SketchUp te werken. Eveneens zijn bij de video ook de uitleg instructies stap voor stap in het Nederlans beschreven. Ontdek de Nederlandse video tutorials hier!

We kunnen je ook nog een andere oplossing aanbieden en dat is onze SketchUp cursus. Dit is onze 2 Daagse SketchUp Pro cursus iets voor jouw.  De cursus wordt volledig aan jouw noden/behoeften aangepast. Een betere start om met SketchUp aan de slag te gaan bestaat er niet!