WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp Studentenlicenties en Schoollicenties

 Educatieve SketchUp Pro licenties.

We vinden het heel belangrijk dat studenten, docenten en scholen gebruik kunnen maken van SketchUp Studio.

Door de aanschaf van een Educatieve licentie, kan je een SketchUp Studio subscription gebruiken, dit is SketchUp Pro +Mobile Viewer met AR (Moblie app viewer) + VR headset viewer (Oculus/Vive/Hololens) + Trimble Connect.  (geen vray render)

Op die manier kan de toekomstige generatie helemaal vertrouwd geraken met de kracht en de mogelijkheden van SketchUp Studio!

OPGELET, met SketchUp 2022 zijn er nieuwe systeemvereisten. Voor Windows is 64bit vereist! Ook is een aparte 3D videokaart een must, de videokaart moet tevens OpenGL 3 compatibel zijn. 

Meer info over de systeemvereisten vind je hier.

SketchUp Studio Studentenlicenties en Docentenlicenties (als Subsciption)

Wat je moet weten:

De studentenlicenties worden verdeeld via ons officieel SketchUp Pro Partner kanaal.

 • Een SketchUp Studio studente/docente subscription is 53€ excl. Btw. (per jaar)
 • Wie komt er in aanmerking? Sinds begin dit jaar zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een studenten/docenten licentie aangescherpt. We kunnen enkel nog studenten/docenten die ingeschreven zijn aan een door de overheid gesubsidieerde school, hogeschool of universiteit een studenten/docenten licentie aanvragen. Dus personen die een opleiding bij een opleidingscentrum volgen of geven (zoals vdab, syntra), komen alleen in aanmerking bij langlopende opleidingen! Deze verscherping van de voorwaarden werd ingevoerd nadat er in het verleden misbruiken werden vastgesteld. Elke aanvraag zal steeds individueel beoordeeld worden.
 • Studenten/docentenlicenties zijn geldig tot één jaar na aankoop.
 • Met je studenten/docentenlicentie krijg je altijd gratis een upgrade naar de nieuwste versie binnen het jaar.
 • Je kan de licentie maar eenmalig activeren, ofwel op een laptop of op een desktop.
 • Uiteraard mogen studenten/docentenlicenties NIET voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Wat in het verleden wel gebeurd is en daarom werden de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze licentie aangescherpt. Als er toch nog een inbreuk vastgesteld wordt, dan worden deze licenties vernietigd en wordt de aankoop van een commerciële licentie opgelegd.
 • Een student/docent moet steeds een geldig bewijs van inschrijving leveren van zijn/haar studierichting of een geldige studentenkaart/docentenkaart kunnen voorleggen!
 • Deze licentie is een subscription. Werkt met je email adres als login. Je ontvangt van Trimble een email met je paswoord als je nog geen Trimble ID hebt. Anders een email met je activatie bevestiging!
  Dus je ontvangt GEEN serial nummer meer!
 • De studenten/docentenlicentie is een self-service licentie. Er zit dus geen support bij deze licentie. Je kan je subsription zelf beheren via de subscription portal.

Je kan de aanvraag doen door gebruik te maken van onderstaand formulier!

Educatieve netwerklicenties – Schoollicenties

Wat je moet weten:

Schoollicenties zijn Netwerklicenties!

Prijzen van de educatieve netwerklicenties:

Scholen kunnen een licentie voor een periode van 1  jaar afsluiten. Updates en upgrades zijn bovendien gratis in deze periode. De minimale afname is 10 licenties.

 • Licentie voor 1 jaar: € 29,- excl. BTW per activatie

De schoollicentie kan alleen gebruikt worden indien de computers waarop SketchUp gebruikt zal worden verbonden zijn met het internet!

Belangrijke informatie

Voor educatieve licenties komen alleen non-commerciële, door de overheid gesubsidieerde opleidingen in aanmerking. Hiermee wordt bedoeld scholen, hogescholen en universiteiten. Opleidingscentra die opleidingen aanbieden komen hiervoor niet meer in aanmerking. Aan instanties met commerciële bedoelingen kunnen enkele commerciële licenties geleverd worden. Educatieve netwerklicenties zijn vloeiend en het aantal activaties bepaalt hoeveel leerlingen er tegelijkertijd met het programma kunnen werken. Educatieve netwerklicenties zijn enkel en alleen bedoeld voor installatie in een netwerkomgeving (een internet connectie is vereist voor het gebruik!). De netwerklicenties verlopen 1  jaar na de uitgifte van de licentie. Het Laptop Programma is bedoeld voor laptops die eigendom zijn van de school en zijn dus zeker niet bedoeld voor privé laptops! Deze verlopen eveneens 1 jaar na de uitgifte.  Er wordt  uitgegaan van een minimum afname van 10 licenties voor schoollicenties 

Hoe SketchUp schoollicenties aankopen?
Of een studentenlicentie of een docentenlicentie aanvragen?

Wat de schoollicenties betreft, dit kan alleen via een offline proces. Dus hiervoor moet je ons steeds contacteren.

Studenten en Docenten kunnen onderstaand formulier gebruiken om een aanvraag te doen. Een aanvraag kan enkel verwerkt worden alles alle nodige gegevens ingevuld en aanvaard worden.

 

Een aanvraag kan alleen maar verwerkt worden als alle nodige gegevens ingevuld worden en er een bewijs van student/docent zijn is bijgevoegd!

Voor scholen, graag contact opnemen via info@see3d.be.

Deze licentie is een 1 jarige Subsciption op SketchUp Studio  (SketchUp Pro + extras)

Vul onderstaande gevraagde informatie in en voeg een GELDIG bewijs toe dat je student/docent bent.
(studentenkaart, bewijs van inschrijving, docentekaart)

Alleen volwaardige voltijdse school/opleidingen komen in aanmerking voor deze studenten/docente licentie.

Daarna word je naar het betaalportaal van MultiSafePay gestuurd waar je uit verschillende betaalmethoden kan kiezen.
Wanneer de betaling is voldaan en alle informatie velden compleet ingevuld werden en je bewijs van student/docent zijn is aanvaard, dan zullen wij je licentie aanvragen.
De levering hiervan duurt +/-1 werkdag.

Wanneer de informatie die je verstrekt of het bewijs dat je student/docent bent niet oké is of het blijkt dat je niet in aanmerking komt voor een studenten/docente versie, dan zullen wij je het betaalde bedrag terugbetalen min 10€ administratiekosten!

Het opgegeven email adres zullen wij ook gebruiken voor de aanvraag van je subscription!

1 Op de 5 studenten slagen er in een fout of niet bestaand email adres op te geven.

Dus voor je de aanvraag doet kijk je email adres goed na!

Voor het aanpassen van je email adres zullen we 10€ administratieve kosten moeten aanrekenen!

Alles is gebaseerd op het email adres!!!!

: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
:
: *
: *

Vul het BTW nummer in volgend dit formaat: BE0000.000.000
:
:
:
:
: *