SketchUp Studentenlicenties en Schoollicenties

Voulez-vous lire cette page en français?

Educatieve SketchUp Pro licenties.

We vinden het heel belangrijk dat studenten, docenten en scholen gebruik kunnen maken van SketchUp Pro. Door de aanschaf van een Educatieve licentie, kan je een SketchUp Pro licentie, inclusief Layout bekomen.

Op die manier kan de toekomstige generatie helemaal vertrouwd geraken met de kracht en de mogelijkheden van SketchUp Pro!

20150403_111648

OPGELET, met SketchUp 2019 zijn er nieuwe systeemvereisten. Voor Windows is 64bit vereist! Ook is een aparte 3D videokaart een must, de videokaart moet tevens OpenGL 3 compatibel zijn. 

Meer info over de systeemvereisten vind je hier.

SketchUp Pro Studentenlicenties

Wat je moet weten:

De studentenlicenties worden verdeeld via ons officieel SketchUp Pro Partner kanaal.

  • Een SketchUp Pro studentenlicentie kost je 50€ excl. Btw. (per jaar)
  • Wie komt er in aanmerking? Sinds begin dit jaar zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een studentenlicentie aangescherpt. Vanaf januari 2017 kunnen enkel nog studenten die ingeschreven zijn aan een door de overheid gesubsidieerde school, hogeschool of universiteit een studentenlicentie aanvragen. Dus personen die een opleiding bij een opleidingscentrum volgen (zoals vdab, syntra), komen hiervoor niet meer in aanmerking! Deze verscherping van de voorwaarden werd ingevoerd nadat er in het verleden misbruiken werden vastgesteld
  • Studentenlicenties zijn geldig tot één jaar na aankoop.
  • Met je studentenlicentie krijg je altijd gratis een upgrade naar de nieuwste versie binnen het jaar.
  • Je kunt de licenties zowel op een laptop als op een desktop installeren. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de computers toebehoren aan dezelfde gebruiker en dat het gebruikte besturingssysteem hetzelfde is (Windows of Mac).
  • Uiteraard mogen studentenlicenties NIET voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Wat in het verleden wel gebeurd is en daarom werden de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze licentie aangescherpt. Als er toch nog een inbreuk vastgesteld wordt, dan worden deze licenties vernietigd en wordt de aankoop van een commerciële licentie opgelegd.
 • Een student moet steeds een geldig bewijs van inschrijving leveren van zijn/haar studierichting of een geldige studentenkaart kunnen voorleggen!

Je kan de aanvraag doen door gebruik te maken van onderstaand formulier!

OF

Koop je studentenlicentie nu online aan

m-7e658d0d0b19d50022ddf23469503f1be9674532

Licentie voor docenten

Wat je moet weten:

De licenties voor docenten worden verdeeld via ons officieel SketchUp Pro Partner kanaal.

  • Je moet docent zijn in een erkende school, hogeschool of universiteit. Geeft u les in een opleidingscentrum dan komt u sinds januari 2017 niet meer in aanmerking voor een docentenlicentie. Deze aanscherping van de voorwaarden heeft te maken met diverse misbruiken in het verleden.
  • Je moet ook zorgen voor een recente legitimatie van de faculteit of van de school zoals een lerarenkaart of een bewijs van tewerkstelling.
  • Licenties voor docenten zijn gratis SketchUp Pro licenties die een jaar na hun registratie vervallen.
  • De licenties die nog niet vervallen zijn, kunnen gratis geupgrade worden naar een nieuwe versie. (de originele vervaldatum van de licentie blijft wel gelden).
  • Dezelfde docentenlicentie kan zowel op je laptop als op je desktop geïnstalleerd worden.
 • Licenties voor docenten mogen uiteraard NIET voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Als hierop een inbreuk vastgesteld wordt, dan worden deze licenties vernietigd en wordt de aankoop van een commerciële licentie opgelegd. Docentenlicenties dienen enkel voor educatief gebruik!

Je kan de aanvraag doen door gebruik te maken van onderstaand formulier!

Educatieve netwerklicenties – Schoollicenties

Wat je moet weten:

Schoollicenties zijn Netwerklicenties!

Prijzen van de educatieve netwerklicenties:

Scholen kunnen een licentie voor een periode van 1  jaar afsluiten. Updates en upgrades zijn bovendien gratis in deze periode. De minimale afname is 10 licenties.

 • Licentie voor 1 jaar: € 15,- excl. BTW per activatie
 • Laptop Programma: € 40,- excl. BTW per licentie

De schoollicentie kan alleen gebruikt worden indien de computers waarop SketchUp gebruikt zal worden verbonden zijn met het internet!

Belangrijke informatie

Voor educatieve licenties komen alleen non-commerciële, door de overheid gesubsidieerde opleidingen in aanmerking. Hiermee wordt bedoeld scholen, hogescholen en universiteiten. Opleidingscentra die opleidingen aanbieden komen hiervoor niet meer in aanmerking. Aan instanties met commerciële bedoelingen kunnen enkele commerciële licenties geleverd worden. Educatieve netwerklicenties zijn vloeiend en het aantal activaties bepaalt hoeveel leerlingen er tegelijkertijd met het programma kunnen werken. Educatieve netwerklicenties zijn enkel en alleen bedoeld voor installatie in een netwerkomgeving (een internet connectie is vereist voor het gebruik!). De netwerklicenties verlopen 1  jaar na de uitgifte van de licentie. Het Laptop Programma is bedoeld voor laptops die eigendom zijn van de school en zijn dus zeker niet bedoeld voor privé laptops! Deze verlopen eveneens 1 jaar na de uitgifte.  Er wordt meestal uitgegaan van een minimum afname van schoollicenties (om een gratis docentenlicentie te bekomen).

iStar-SketchUp-autism-e1330714344407

Hoe SketchUp schoollicenties aankopen?
Of een studentenlicentie of een docentenlicentie aanvragen?

Wat de schoollicenties betreft, dit kan alleen via een offline proces. Dus hiervoor moet je ons steeds contacteren.

Studenten en Docenten kunnen onderstaand formulier gebruiken om een aanvraag te doen. Een aanvraag kan enkel verwerkt worden alles alle nodige gegevens ingevuld en aanvaard worden.

Voor studenten, bij een aanvaarde aanvraag zal je een e mail ontvangen met een pro forma factuur. Wanneer deze voldaan is, kunnen we de licentie aanvragen. Het kan tot 2 werkdagen in beslag nemen vooraleer je de licentie per mail ontvangt.

OF

Koop je studentenlicentie nu online aan

Voor docenten, bij een aanvaarde aanvraag, kunnen we de licentie aanvragen. Het kan tot 3 werkdagen in beslag nemen vooraleer je de licentie per mail ontvangt.

Een aanvraag kan alleen maar verwerkt worden als alle nodige gegevens ingevuld worden en er een bewijs van student/docent zijn is bijgevoegd!

Voor scholen, graag contact opnemen via info@see3d.be.

: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
: *
:
: *
: *
BTW nummer format: BE0000.000.000
:
:
:
: *