WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Afgelopen dagen hebben heel wat SketchUp gebruikers mogelijks een melding gezien als ze een object van 3D warehouse wilden downloaden …

De melding is specifiek,  “Oops an error has occurred, no download files available.” 

 

Als je deze boodschap krijgt, betekent dit dat je SketchUp 2019 of een nog oudere versie gebruikt en dat hiervoor geen bestand meer beschikbaar is voor deze SketchUp versie.

Reden?
Op 3D warehouse worden vanaf nu alleen nog de 3 laatste SketchUp versies van een object aangeboden. Dat betekent de 2020, 2021 en 2022 versie zijn beschikbaar, oudere versies niet meer.

Is dit nieuw?
Neen, dit gebeurt al jaren.
Sinds 2012 staat in de licentievoorwaarden dat de SketchUp webservices gegarandeerd worden voor 3 jaar. En dat ze daarna gedeactiveerd kunnen worden. In de afgelopen 10 jaar is dit stap voor stap toegepast en nu de laatste 4 SketchUp versies geactiveerd kunnen worden via een subscription, wordt het nu ook zo toegepast. We zijn van 5 naar 4 jaar gegaan en nu is het 3 jaar geworden.

Wat kan je doen als je deze boodschap krijgt?
Er zijn 2 mogelijkheden, je hebt een Classic licentie (een serie nummer met activatiecode) of je hebt een subscription (activeren met je Trimble ID/email) …

Je hebt een subscription? Wel als je dan nog 2019 of ouder zou gebruiken, dan ja je zonder een probleem SketchUp 2022 kunnen installeren en deze activeren met je Trimble ID en dan werkt alles weer normaal.

De instructies om te installeren en te activeren vind je hier. 
Mogelijks krijg je wel een melding, too many activations, dan zal deze video je helpen. 
Het is geheel veilig 2022 te installeren nu zijn alle plugins normaal wel compatibel.

Je hebt een classic licentie? Je gebruikt nog een 2019 versie of ouder, mogelijks had je nog een geldige maintenance op deze licentie en heb je dan mogelijks nog een 2020 of 2021 code ontvangen. Als dat zo is, kan je die versie gebruiken en werkt 3D warehouse nog een jaartje ok.
Wanneer dat niet zo is, dan is de optie die je hebt om 3D warehouse te blijven gebruiken, over te stappen naar het huidige subscription model.

Wens je over te stappen, neem dan contact op via email en dan doen we je een passend voorstel.

Via info@see3d.be