WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

In deze video geef ik enkele tips om je SketchUp file zo klein en efficiënt mogelijk te houden. Dit is echter iets waar je snel mee in de knoei kan raken als je vooral gaat werken met modellen van 3D warehouse.

Het is natuurlijk super handig dat je hier heel wat modellen kan vinden en downloaden. Alvast enkele aandachtspunten, niet alle modellen zijn altijd van goede kwaliteit en het grootste probleem is dat ze meestal veel te zwaar zijn, daar bedoel ik mee, er zitten te veel 3 hoeken… meer 3 hoeken, meer geheugen en rekenwerk voor je computer, maar ook een grotere file.

sketchup purge unused components

Daarom kan het beter zijn objecten te gebruiken van SU-Podium Browser die zijn geoptimaliseerd en beter van kwaliteit.

Nu maar wat gebeurd er meestal, je download een bestand.. mm niet goed… volgende.. niet goed… maar als jij je file gaat saven… dan worden deze ook wel bij in je file gesaved… ook al worden deze bestanden/modellen niet gebruikt in je project. Dus wat moet je doen.
Je gaat naar de Components venster en klik op de details knop, hier heb je een functie Purge Unused. Als je dit doet zal je zien dat alle niet gebruikte components verwijderd zullen worden, dus als je nu de file saved, zal deze ook kleiner zijn geworden.
Het zelfde geld voor texture/materialen, hiermee doe je net hetzelfde. Alleen is er een verschil tussen mac en windows. Op Mac gebruik je onder aan de list knop, waarop Windows het onder details knop zit.
Dus als je dit regelmatig doet zorg je ervoor dat je bestand gezond blijft.
Dit is ook een handige tip aan Podium gebruikers, want de purge unused components and textures kan ook helpen als je een probleem hebt dat Podium je scene niet wil renderen.

Zo dat was de tip vandaag, mag ik je vragen om ons te steunen en deze video te liken en/of te delen hier onderaan, dus doen! Alvast bedankt daarvoor!