WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp Pro en Layout gebruik voor Architecten

Dan Tyree is een uiterst productief ontwerper die gebruik maakt van Sketchup Pro met Layout voor zijn presentaties en documentatie. Hij heeft huizen ontworpen over hele de wereld.

Dan verlelt: ik begon met CAD software te werken tijdens het DOS tijdperk; Ik werkte vele jaren met dure programma’s maar steeds worstelde ik met het probleem om een goede manier te vinden om mijn ideeën naar mijn cliënten in 3D te presenteren. Ik zag in Sketchup Pro een mogelijke oplossing. In het begin bleef ik tekenen in een CAD programma. Al snel besefte ik dat ik met SketchUp Pro en  Layout het CAD programma volledig kon elimineren, ik creëer nu alle plannen en documenten rechtstreeks in SketchUp Pro  en Layout.

De ’Reese Residence’ ontwerp in SketchUp, gepresenteerd in LayOut

We gebruiken SketchUp en Layout om deze geweldige presentatie te maken voor onze klanten. We kunnen zo ook verschillende zichten renderen en hebben de mogelijkheid om eveneens video’s te renderen.

[dica_divi_carousel show_items_desktop=”1″ show_items_tablet=”1″ loop=”on” autoplay=”on” hoverpause=”on” arrow_nav=”on” advanced_effect=”1″ arrow_nav_color=”#e02b20″ arrow_position=”middle-outside” use_prev_icon=”on” prev_icon=”%%2%%” use_next_icon=”on” next_icon=”%%3%%” arrow_font_size=”20px” innercontent_padding=”12px|12px|12px|12px|true|true” _builder_version=”4.4.9″ locked=”off”][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/sketchup-pro-layout-architectuur-plan.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/sketchup-pro-layout-architectuur-plan-2.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px”][/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]

Op deze manier kan de klant een zeer gedetailleerd zicht krijgen op het te verwachten eindresultaat. We bieden de klant ook de SketchUp files aan zodat zij verder kunnen experimenteren met opties, kleuren en materialen. Op basis van al deze informatie en documentatie kan de klant het ontwerp goedkeuren.

LayOut heeft alle functies om ook constructiedocumenten en plannen te maken.

Na de ontwerpfase in SketchUp, brengen we (linken) het model over naar Layout om vandaar alle documentatie op te bouwen. Deze documentatie bevat perspectieven en planzichten. De interactie tussen SketchUp Pro en Layout laat toe dat alle veranderingen aan het model automatisch ook in Layout verwerkt worden. Zo blijft de documentatie ook steeds up-to-date.

Gepresenteerd vanuit LayOut

PDF en CAD bestanden worden vanuit Layout geëxporteerd. Deze bestanden stellen we beschikbaar aan onze klanten. SketchUp en Layout hebben er voor gezorgd dat het ontwerp – documentatieproces gestroomlijnder verloopt en het stelt ons in  staat om dit op een zeer efficiënte manier te doen.

Posted door Brandon Feltman

Terug naar het overzicht van SketchUp doelgroepen