WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp voor stadsplanners : Houseal Lavigne Associates

SketchUp voor stadsplanners : Houseal Lavigne Associates

Leidend bedrijf maakt dmv het gebruik van SketchUp, het voor de gemeenschap makkelijker om betrokken te zijn bij de stedelijke ontwikkeling.

Het bedrijf

Vanaf de dag waarop het werd opgericht, begon het stadsplanning- en gemeenschapsontwikkelingsbedrijf Houseal Lavigne Associates zijn best te doen voor een betere communicatie, door gemeenschappen – inwoners, bedrijfsleiders, verkozen en benoemde bestuurders en andere groepen – een manier te geven om nieuwe en voorgestelde projecten te visualiseren. Hierbij gaat het onder andere om nieuwe technologieën om nieuwe ontwikkelingen te  ondersteunen, zoals gratis interactieve websites met 3D-weergaven, online kaarten en enquêtes onder gemeenschappen. “We willen niet alleen in woorden communiceren, maar ook met 3D-afbeeldingen, kaarten en graphics die precies laten zien hoe een nieuwe ontwikkeling eruit zal zien en wat de effecten kunnen zijn”, zegt directeur John Houseal. “Ons doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om actief te zijn voor hun gemeenschappen.”

Directeuren John Houseal en Devin Lavigne maakten zich los van een grote  multidisciplinaire techniekfirma om deze visie “werkelijk” te maken. Vandaag de dag is Houseal Lavigne Associates een succesvol tienpersoonsbedrijf dat een grote variatie aan plannen, ontwerpen en andere ontwikkelingsgerelateerde services biedt aan zowel de publieke als de private sector rondom Chicago. Het bedrijf wil een nieuwe norm vaststellen voor de communicatie met plaatselijke gemeenschappen. Voor dat doel zijn Houseal en Lavigne enthousiast over de verbeterende communicatie met de stadsplanningsbranche via het gebruik van 3D visualisatietechnologie. Ze integreren technologie in ieder facet van de planning. “Door het gebruik van 3D grapics in bijna iedere vorm, kunnen we onze concepten en ideeën beter overbrengen en dat doen op manieren die fascinerend, leuk en eenvoudig te begrijpen en te lezen zijn”, zegt Houseal.

Benadering

Om het plannen te doen op een manier die verder gaat dan wat academische oefening, visualiseren planners en ontwerpers bij Houseal Lavigne nieuwe ideeën met SketchUp en creëren ze voorstellen om die plannen aan de gemeenschap te presenteren. “We gebruiken vaak SketchUp om een 3D visualisatie te maken van een bouwplan op een leeg stuk grond. Het helpt om de gemeenschap enthousiast te maken over welk type plan het meest geschikt zou kunnen zijn voor die plek, gebaseerd op de vereisten, marktanalyses en andere factoren”, zegt Lavigne. “SketchUp is voor onze firma een constante geworden wanneer het gaat over 3D-modellen en visualisaties.”

De firma gebruikt SketchUp ook om 3D graphics te creëren voor bijna ieder geproduceerd document, van ontwerprichtlijnen tot plattegronden van binnensteden. “Ieder type planningsdocument dat we maken, heeft wel een 3D-weergave uit SketchUp”, zegt Lavigne. “Met SketchUp kan iedereen de impact zien van voorgestelde plannen op een visuele manier die context geeft – het is erg effectief.”

[dica_divi_carousel show_items_desktop=”1″ show_items_tablet=”1″ loop=”on” autoplay=”on” hoverpause=”on” arrow_nav=”on” advanced_effect=”1″ arrow_nav_color=”#e02b20″ arrow_position=”middle-outside” use_prev_icon=”on” prev_icon=”%%2%%” use_next_icon=”on” next_icon=”%%3%%” arrow_font_size=”20px” innercontent_padding=”12px|12px|12px|12px|true|true” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ border_radii_item=”off|50px||50px|”][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/Houseal_lavigne_2.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px” title_text=”Houseal_lavigne_2″][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/Houseal_lavigne_1.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px” title_text=”Houseal_lavigne_1″][/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]
[dica_divi_carousel show_items_desktop=”1″ show_items_tablet=”1″ loop=”on” autoplay=”on” hoverpause=”on” arrow_nav=”on” advanced_effect=”1″ arrow_nav_color=”#e02b20″ arrow_position=”middle-outside” use_prev_icon=”on” prev_icon=”%%2%%” use_next_icon=”on” next_icon=”%%3%%” arrow_font_size=”20px” innercontent_padding=”12px|12px|12px|12px|true|true” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ border_radii_item=”off|50px||50px|”][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/Houseal_lavigne_3.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px” title_text=”Houseal_lavigne_3″][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/Houseal_lavigne_4.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px” title_text=”Houseal_lavigne_4″][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://sketchup3d.be/wp-content/uploads/2020/07/Houseal_lavigne_3-1.jpg” image_lightbox=”on” _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″ box_shadow_style=”preset1″ box_shadow_blur=”54px” box_shadow_spread=”-80px” title_text=”Houseal_lavigne_3 (1)”][/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]

Resultaat

Voor ze SketchUp gebruikten, gebruikte Houseal Lavigne Associates doorgaans 2D illustraties en CAD pakketten om tekeningen van ideeën te maken. Het kon echter honderden uren kosten om een visualisatie van een project te krijgen met deze softwarepakketten, terwijl het met SketchUp slechts een handvol uren kost. En wanneer alles gedaan was, had een tekening nog steeds geen 3D component om mensen een betere indruk te geven van de diepte van de achtergrond en andere belangrijke details.

 

Houseal Lavigne Associates begon SketchUp te gebruike na het downloaden van een demoversie in 2004, en ze hebben er nooit spijt van gehad. Toen ze een extensieve bestemmingsstudie uitvoerden voor Chicago, gebruikte het team een andere software om de effecten voor de verschillende sectoren van de stad te visualiseren. “Het kostte ons zo’n 200 uur om onze plannen te tekenen met die andere software”, legt Houseal uit. “Nu zouden we dat met SketchUp in ongeveer 40 uur kunnen doen. Met SketchUp kunnen we snel werken en aantrekkelijke, artistieke 3D weergaven creëren, die aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoen.”

Volgens Houseal en Lavigne zijn 3D modellen van SketchUp de ideale manier om projecten tot leven te laten komen. “SketchUp modellen zijn perfect voor het communiceren van plannen voor ontwikkelingen. Ze zijn duidelijk beter dan statische kaarten en honderden pagina’s beschrijvingen”, zegt Houseal.

De SketchUp tekeningen kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Houseal Lavinge planners kunnen tekeningen in 3D vanuit ieder perspectief bekijken en kunnen de software gebruiken om analytische details te verkrijgen over een geplande str