WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Als de pandemie ons iets geleerd heeft, is het dat we ons eigen haar beter niet zelf knippen – dit laten we over aan de professionals. Daarom hebben wij samengewerkt met enkele experts om ons merk en onze logo’s een makeover te geven. En ja, we voelen ons fantastisch met onze nieuwe look! Vandaag, na 8 jaar, zijn we opgewonden om onze nieuwe stijl te onthullen terwijl we verder gaan met de evolutie van zowel onszelf product als ons merk.

Er is veel aandacht besteed aan het nieuwe logo, met een speciale nadruk op de manier waarop SketchUp in de afgelopen jaren is gegroeid in samenwerking met Trimble. Sinds we de Trimble familie hebben vervoegd, hebben we nieuwe collega’s leren kennen, onze eigen technologie ontwikkeld (denk bijvoorbeeld aan Trimble Connect en XR10) en zijn onze producten in de handen geraakt van professionele ontwerpers over de hele wereld. Het is verbazingwekkend! Maar, dit is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer – we hebben ook bijgedragen aan hun groei: hoe je Halloween op de juiste manier viert en wat de perfecte 1 april grap is. We noemen dit een echte, volwaardig geometrische relatie.

Weet je wat verder ook nog spannend is? Je kan vanaf nu ons nieuwe logo daadwerkelijk ontwerpen in SketchUp! Velen van jullie hebben erop gewezen dat ons oude logo in 2D gemaakt is en dat een logo voor 3D software moet kunnen bestaan in een 3D ruimte. En jullie hadden gelijk! Niet alleen kan dit logo in een 3D ruimte bestaan, het is ook heel leuk om te modelleren!

Ons nieuwe logo is afgeleid van de eenvoud van een kubus en is gebouwd met behulp van geavanceerde tools binnen SketchUp, om een meer verfijnde look te vertegenwoordigen, zonder onze basis te vergeten. We hebben de praatjes, maar nu passen we ze ook toe!

En nu we vooruit gaan, is er geen denken aan dat we iemand achterlaten! De hele familie komt met ons mee:

We hebben veel werk gestoken in het ontwerp van deze logo’s. Hier is de shortlist van een aantal van de programma’s en hulpmiddelen die we gebruikt hebben om ze te creëren:

  • Rechthoek – Rectangle
  • Push-Pull
  • Meetlint – Tape Measure
  • Gom – Eraser
  • Verfemmer – Paint Bucket
  • Boog – Arc
  • Kruis het model – Intersect with Model
  • Volg me – Follow Me
  • Parallelle projectie – Parallel Projection
  • Isometrisch aanzicht – Isometric View

Ook al groeien en evolueren we, we zullen nooit vergeten waar we vandaan komen. Het oude SketchUp logo is fantastisch geweest voor ons en het zal altijd een speciale plaats hebben in onze 3D harten!

Het oude SketchUp logo op Basecamp 2018.

Hoewel het in het begin misschien een beetje raar kan aanvoelen, we beloven dat we nog steeds dezelfde SketchUp zijn die jullie kennen en graag gebruiken – gewoon een beetje mooier en robuuster.

Het is dus tijd om ons beroemde rode logo met pensioen te laten gaan en verder te gaan met ons volgende hoofdstuk. Tot ziens in een andere dimensie!

Ontdek onze nieuwe look en neem deel aan onze uitdaging: download onze nieuwe logo’s van 3D Warehouse en probeer om ze over te tekenen in SketchUp. Deel je ontwerpen op Instagram of in het forum met de hashtag #SKPin3D! We zien graag hoe jullie het doen!