WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp 2024 – makkelijk link delen met klant

 

SketchUp 2024 introduceert nieuwe functies die het delen van SketchUp-bestanden met klanten vereenvoudigen. Een belangrijke update is de integratie van Trimble Connect, een cloudopslagdienst voor SketchUp, die nu direct toegankelijk is vanuit het startscherm. Deze dienst maakt het mogelijk om projecten niet alleen op een desktop of iPad te openen, maar ook in de webbrowser, wat het delen met klanten faciliteert. Projecten kunnen nu rechtstreeks vanuit de cloud worden geopend, wat zorgt voor een flexibele en toegankelijke manier van werken aan en het delen van 3D-modellen.

Een nieuwe feature in SketchUp 24 is de mogelijkheid om projecten als een link te delen, wat de ‘Share as a link’ functie gebruikt om een direct toegankelijke link te genereren. Deze link opent het project in de SketchUp online viewer, waardoor klanten het model kunnen bekijken zonder SketchUp software nodig te hebben; enkel een internetverbinding en een browser volstaan. Dit vergemakkelijkt de samenwerking aanzienlijk, doordat klanten snel toegang hebben tot het model en door voorgedefinieerde scenes kunnen navigeren, wat een interactieve ervaring biedt voor het evalueren van projecten.

De Trimble connect Sync tool. Je could medegezel…

In de hedendaagse digitale werkwereld, waar de synchronisatie van bestanden en gegevens tussen cloudopslag en lokale systemen cruciaal is, biedt Trimble Connect Sync een geavanceerde oplossing. Deze tool is niet alleen een brug tussen online en offline werelden maar biedt ook een gestroomlijnd platform voor het beheer van projectbestanden, wat vooral relevant is voor gebruikers van SketchUp.

Trimble Connect Sync stelt gebruikers in staat om hun bestanden naadloos te synchroniseren, net zoals men gewend is met services als Dropbox, Google Drive, iCloud, en OneDrive. Het biedt echter een meer geïntegreerde ervaring voor diegenen die in de 3D-modellerings-, bouw- en ontwerpruimte werken. De tool biedt flexibiliteit in hoe bestanden gesynchroniseerd worden, inclusief bidirectionele synchronisatie, wat betekent dat wijzigingen in zowel de cloud als op de lokale opslag gespiegeld worden.

De installatie van Trimble Connect Sync is eenvoudig; met een paar klikken kan men toegang krijgen tot deze functionaliteit en deze instellen volgens de specifieke behoeften van hun project of organisatie. Of het nu gaat om het instellen van synchronisatie alleen voor bepaalde bestandstypen, zoals DWG of PDF, of het bepalen van de richting van de synchronisatie, Trimble Connect Sync biedt de controle en aanpasbaarheid die nodig zijn in de dynamische wereld van vandaag.

Het gebruik van Trimble Connect Sync biedt ook het voordeel van up-to-date bestandsbeheer, waarbij de nieuwste versies van bestanden altijd beschikbaar zijn voor teamleden, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit vermindert de verwarring en conflicten die kunnen ontstaan wanneer er met verouderde versies van documenten of modellen wordt gewerkt.

Met de naderende integratie in SketchUp 24 wordt verwacht dat het gebruik van Trimble Connect nog naadlozer zal worden, vergelijkbaar met de ervaring op iPad- en webversies van de software. Dit benadrukt het belang van het omarmen van Trimble Connect Sync nu, om gewend te raken aan de workflow en te profiteren van de geavanceerde functies.

Samengevat, Trimble Connect Sync is niet zomaar een tool; het is een essentiële component voor het efficiënt beheren van digitale assets in de architectuur-, ingenieurs- en constructiesectoren. Het biedt de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben tot de benodigde bestanden, wat bijdraagt aan een vlottere projectuitvoering en samenwerking.

Efficiënt Bestanden Delen met Trimble Connect: Weg met Verlopen WeTransfer Links!

Kan je mij die wetransfer link nog eens opnieuw sturen? Want ik weet het … je stuurde me die 10 dagen geleden met de nieuwe plannen … alleen was het woensdag iets drukker dan ik dacht en het is uit mijn gedachten gegaan …

En tot overmaat van ramp is die link natuurlijk vervallen …

Kan je hem vanavond nog sturen, anders zit ik morgen in de sh*t …

Trimble Connect transformeert de manier waarop professionals in de bouw, engineering en architectuur hun projecten beheren en delen. Deze geavanceerde tool integreert naadloos met SketchUp en biedt een centrale plek in de cloud voor alle projectbestanden, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om samen te werken en up-to-date te blijven.

Trimble Connect gaat verder dan traditionele file-sharing opties zoals WeTransfer. Het lost het probleem van verlopen links op en zorgt ervoor dat teamleden altijd toegang hebben tot de meest actuele versie van elk document of model. Dit platform maakt het niet alleen mogelijk om bestanden te delen, maar ook om gedetailleerde controle te houden over wie toegang heeft en voor hoe lang, variërend van tijdelijke toegang voor klanten tot langdurige samenwerking met teamleden.

Een van de grootste voordelen van Trimble Connect is de mogelijkheid om bestanden te bekijken zonder dat de ontvanger iets hoeft te downloaden, wat de veiligheid van gevoelige informatie waarborgt. Bovendien kunnen gebruikers bepalen of bestanden alleen bekeken of ook gedownload mogen worden, wat extra flexibiliteit biedt in hoe informatie wordt gedeeld en gebruikt.

In de praktijk betekent het gebruik van Trimble Connect dat projectmanagement efficiënter wordt. Teams kunnen realtime updates ontvangen, revisies volgen, en communiceren binnen één platform. Het vervangt de noodzaak voor meerdere tools en zorgt voor een gestroomlijnd proces van projectontwikkeling tot voltooiing.

Voor architecten, ingenieurs en bouwprofessionals is het cruciaal om snel toegang te hebben tot de nieuwste projectbestanden. Trimble Connect biedt een oplossing die is toegespitst op de unieke behoeften van deze industrieën. Het maakt complex projectbeheer eenvoudiger en helpt bij het efficiënter en effectiever uitvoeren van projecten.

In een wereld waar samenwerking en efficiëntie sleutelwoorden zijn in elk succesvol project, biedt Trimble Connect een competitief voordeel. Het stelt professionals in staat om de manier waarop ze werken te transformeren, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het creëren van geweldige resultaten voor hun klanten en projecten.

Waar vind ik mijn SketchUp bestanden?

“Peter help mij.” ” Ik heb gisteren de hele dag aan een project gewerkt en nu vind ik het bestand niet terug, kan je mij zeggen waar ik het bestand kan terug vinden?”

We begrijpen dat het super vervelend is als je een bestand niet meer terugvindt.
Alleen is dat een vraag waar wij ook geen antwoord op kunnen geven …
Want er is geen manier hoe wij kunnen weten waar iemand zijn bestanden heeft bewaard …

Er zijn een aantal zaken die je kan doen.
Check recente bestanden onder het file menu in SketchUp
Zoek in je verkenner (als je de naam van je bestand nog weet)
En misschien wel een belangrijke vraag, heb je het project wel degelijk gesaved?

 

Ontdek in deze video hoe je dit kan voorkomen!

Maar er is een oplossing die dit zou kunnen voorkomen!

Ze kost je geen enkele euro … want je betaalt er al voor.
En in SketchUp 2024 zal ze ook nog iets makkelijker bruikbaar zijn en nog wat belangrijker worden.
Ze zorgt er ook voor dat je elke keer dat je saved, je ook een backup hebt, dus best handig als je terug wil gaan naar een vorige versie van je model. (version control)
Ze maakt het mogelijk om je SketchUp project vanop verschillende locaties te openen.
Het maakt je ook mogelijk het model online te bekijken op verschillende apparaten.
En je hoeft nooit nog een wetransfer link te sturen aan iemand …
Het maakt het mogelijk om makkelijker samen te werken met anderen …