WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

 

 

Al van kindsbeen af ben ik geboeid door interieur en stijl. Ik kon uren bladeren door tijdschriften en dan fantaseren over hoe ik mijn ruimte zou aankleden, welke materialen ik zou gebruiken, enz.

Wat mij vandaag steeds opnieuw fascineert is
of het plaatje klopt tussen de persoon en het interieur.

 

Onderneming :  Interieur Dokter hilde derore

http://interieurdokter.be/

Vestigingsplaats : Harelbeke (BE)

Opleiding :  interieurstylist

Hobby’s :  shoppen 😉 Zowel meubilair, accessoires shoppen, winkels gaan bezoeken.  Daarnaast culinaire verwennerij door of voor mezelf en in de tuin met bloemen en planten bezig zijn.

Lievelingsfilm : Dirty Dancing

Lievelingsmuziek : Tanghetto

Inspiratiebronnen : Maarten Van Severen.

 

Hilde is interieurstyliste. Ze adviseert al jaren particulieren en ondernemers bij het realiseren van hun interieurdromen. Ze appreciëren vooral haar merkonafhankelijkheid en haar vastberadenheid om binnen het vooropgestelde budget beslissingen te nemen waar ze anders heel veel kostbare tijd mee zouden verliezen. Daarnaast houdt ze van het restylen van mensen, zodat de echte “ik” persoon tevoorschijn komt. Voor haar interieurontwerpen gebruikt ze SketchUp want dit geeft een zeer realistisch beeld, wat bijdraagt tot de overtuiging van haar klanten. Hiernaast heeft ze nog enkele verlangens, die ze, als ze er ooit de kans voor krijgt, graag zou willen uitwerken.

Ik ben interieurstyliste, ik zorg er in mijn job letterlijk voor dat de ruimte klopt met de persoon of personen waarvoor ik de desbetreffende ruimtes ontwerp en ik begeleid hun hierbij. Aangezien veel personen niet echt over een goed ruimtelijk inzicht beschikken, maak ik bij mijn ontwerpen in 3d. Hierdoor is het makkelijker voor klanten om zich voor te stellen wat er in een ruimte bewaard kan worden en wat niet. Ik vind het belangrijk om niet alle aanwezige elementen weg te doen, zodat het authentieke aanwezig blijft. Mijn sterkte is dat ik de bestaande stijl aanpas en mijn eigen touch erin leg zodat er een match ontstaat met de bewoner in kwestie. Ik visualiseer dus mijn ontwerpen naar de klant toe, zodat ze ervaren waar ik naartoe wil.

Ik laat mijn klanten het hele project zien: van ontwerp, uitvoering tot de begeleiding van de personal shopping en de final touch, zodat de personen bij het betreden van de ruimte(s), de plaatsen ervaren zoals het voorgeschoteld werd. Klanten bereiken mij door mond-tot-mondreclame en kiezen specifiek voor mij door de intensieve begeleiding gedurende het gehele traject. Daarbij vinden ze de shopping ook heel aanlokkelijk. Ook de 3d visualisaties van mijn ontwerpen in SketchUp vinden ze heel leuk. Ik kijk positief naar de toekomst als ik zo verder kan werken. Het tofste voor mij is dat ik mijn ding kan uitwerken en mijn goesting kan doen op werkgebied. Mijn zelfbeslissingsrecht is voor mij het belangrijkst. De grootste uitdaging voor mijn onderneming is het laten groeien van mijn klantenbestand en ik zou mijn klanten ook voor een langere periode aan mij willen binden zodat ze terugkeren als er nieuwe projecten zijn.

Mijn passie werd uiteindelijk mijn werk.

Ik heb Public Relations Accountancy gestudeerd. Ik heb deze 6 jaar in deze sector gewerkt en het is dus niet datgene wat ik nu doe. Mijn passie voor mijn huidig werk had ik al van in het middelbaar maar ik was een nakomer met 3 oudere broers die al werkten. Mijn vader wou niet dat ik studeerde. Ik had interesse in Psychologie of interieur en dit laatste heb ik dus op latere leeftijd kunnen doen. Ik lees praktisch geen boeken maar mijn lievelingsboek is van Maarten Van Severen. Dit is een bekende Belgische designer die al voor Vitra knoll enz. ontworpen heeft. De interieur-Bijbel vind ik ook heel goed. Mijn lievelingsfilm is Dirty Dancing en mijn lievelingsmuziek is Tanghetto. Dit is luistermuziek die een beetje lijkt op fado. Er wordt meestal niet in gezongen en er zitten heel toffe en hippe nummers bij. Het is zeer goede ontwerpmuziek.

Ik zie een evolutie bij interieurinrichters. Er zijn veel mensen die er bij opspringen en denken van, kijk dit is poepsimpel, maar deze job is niet zo evident.  Plus, wat ik in België opmerk is dat de evolutie hier niet zo snel gaat, deze is trager dan in Nederland. De webshops zijn daar veel beter, de winkels zijn daar op designvlak veel meer betaalbaar en staan ook veel verder. Dit is een grote uitdaging voor België.

 

  2hilde derore studentenkamers

Sketchup is het meest toegankelijk.

Ik ken SketchUp, het programma waar ik in ontwerp, al bijna 10 jaar. Ik maak er al een drietal jaar professioneel gebruik van, zeker het laatste jaar gebruik ik het zeer intensief. Ik heb SketchUp leren kennen via de academie waar ik les volgde. Ik heb eerst leren tekenen met de hand en daarna met wat tekenprogramma’s en ik vind SketchUp het meest toegankelijk, ook voor het ontwerp van een interieur. Ik heb in het verleden ook met Autocad gewerkt maar dat is mijn ding niet. Vorig jaar heb ik ook nog enkele andere pakketten geprobeerd maar dit was meer een Autocad omgeving en zo ben ik weer naar SketchUp teruggegaan. Ik gebruik SketchUp voor de gehele aankleding van een interieur, dat kan gaan van een klerenwinkel tot een groter project.

Ik heb voor SketchUp gekozen omdat ik het al enkele jaren ken en omdat ik er het liefst in ontwerp. Dit programma ligt mij het meest. Ook het importeren is makkelijker dan het importeren in andere programma’s. Het handigste in SketchUp vind ik het inkleuren van de tools en het importeren. Ik kan ook alle gebruikte texturen hergebruiken zodat ik terug dezelfde materialen kan inbrengen.

Het beeld in SketchUp is heel realistisch. Zo kan ik een specifieke tegel op het internet gaan zoeken en deze in het programma binnenhalen en op die manier een zeer goede en realistische weergave hebben. Het voordeel van het renderen is het fotorealistisch maken naar mensen toe. Zo kan ik weergeven waar de led verlichting, de spots, de sfeerverlichting, enz. komen want mensen vragen hier vaak naar. Zonder renderen zou je dit niet kunnen weergeven.

Sketchup, ik ben er grote fan van!

Wat ik wel handig zou vinden is dat ik extra verlichting in het programma zou kunnen inbrengen want hier gebruik ik Artlantisch voor (SketchUp als modelling pakket). In principe mis ik niets in SketchUp, ik ben er grote fan van! Klanten reageren heel positief op mijn 3d plannen en zijn soms zelfs overdonderd. We krijgen ook steeds vaker de vraag of ze een filmpje kunnen krijgen zodat ze de ruimte(s) ook aan anderen kunnen laten zien. Vooral voor bedrijven is dit handig. Ze kunnen het personeel samenroepen en tonen hoe ruimte(s) zullen worden ingevuld.

3D draagt voor 80% bij tot het overtuigen van mijn klanten.

Zonder SketchUp zouden mijn klanten het echte 3d gevoel niet ervaren. Het is ook super leuk om materialen te kunnen gaan aanpassen, zeker als je ze materialen geeft die sterk op elkaar gelijken. Ik kan ook heel snel de plaats of de textuur van een muur aanpassen, ze zien onmiddellijk het verschil.

See3d.be en zijn goede individuele sessies.

Ik vind de individuele sessies van Peter van see3d.be zeer goed. Het is veel beter dan in groepsverband omdat je een grotere impact hebt op de leerling. Bij een individuele sessie moet je ook alert blijven. Ik ben ook heel tevreden over het oefenpakket. Ik heb niet meteen opmerkingen over see3d.be, buiten misschien het feit dat ik de groepspakketten zou vergroten.

Bijgebleven werkervaring.

Ik heb begin dit jaar een praktijk voor kinesitherapie onder handen genomen en er nadien ook foto’s van gemaakt. De kinesist geeft ook sport coaching en is heel dynamisch. Ik wou de huisstijl in de hele praktijk doortrekken. Hiervoor heb ik met twee grote strepen op de muur gewerkt die doorlopen op het plafond en teruggaan naar de andere kant van de ruimte. De twee strepen geven een zeer dynamisch zicht. De kinesist was zeer opgetogen over de strepen. De ouders boden echter iets meer weerstand omdat het “mooie wit” vervangen werd door strepen. Ook de schilder was in het begin niet echt enthousiast aangezien de lijnen recht moesten zijn maar uiteindelijk was iedereen zeer blij met het eindresultaat.

Verlanglijstje.

Ik zou graag in de boekjes willen geraken. Een vijftal jaar geleden heb ik een ruimte gecreëerd als eindwerk en dit zou ik graag nog eens overdoen in SketchUp, met nieuwe technieken en met een render erop. Het daarop volgende jaar zou ik mee willen doen met open architecten – huizendag en dan zou ik een groot scherm plaatsen zodat de mensen de ruimte visueel kunnen beleven.

Als ik een toverstaf zou hebben, zou het leuk zijn als deze tekening onmiddellijk getekend kon worden.
Wat ik op persoonlijk vlak nog wil bereiken is het ontwerpen van mijn eigen huis. Probleem is dat ik niet zo goed weet hoe ik het wil hebben. Ik denk dat ik een heel nieuw ontwerp zou maken en nadien indien mogelijk even zou samen zitten met andere designers zodat ik kan zeggen: “zie hier, ik heb iets unieks ontworpen en het is allemaal gestart met een 3d tekening”. Naar de toekomst toe zou ik ook nog graag iets creatiefs willen ontwikkelen.

Ik restyle ook graag mensen. Een ruimte moet kloppen met een persoon en zo moet een gerestylde persoon ook kloppen met zijn/haar persoonlijkheid. Ik zou heel graag mensen restylen tot hun echte ik, zodat de outfit volledig past bij de persoon. Met deze zaken ben ik op de achtergrond al wat bezig.

hilde derore studentenkamers

hilde derore studentenkamers 3