WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Hoe kan je een huis voorstellen in SketchUp?

Op onze vraag- en antwoordsessie van 10-2-2015 kreeg ik van Karin de vraag: hoe kan ik een huis in volume gaan voorstellen in een tuinontwerp?

Het antwoord op vraag, “Hoe kan je een huis voorstellen in SketchUp?” vind je in deze video.

[jwplayer mediaid=”3053″]

Indien je een tuin helemaal in 3D zal  uitwerken, lijkt het mij ook normaal dat je dan ook het huis in 3D zal zetten. Dit kan je op meer dan 1 manier doen. De eenvoudigste manier is gewoon het volume te tekenen. Dit, door eerst de contouren van het huis te tekenen en er voor te zorgen dat het een gesloten vlak is. Hier kan je dan op Push Pullen , zodat je een volume krijgt. Een dak kan je snel maken door gebruik te maken van de Move – autofold functie, dit door de getekende noklijn te selecteren en op te heffen, zodat er een dakvorm gemaakt wordt. Daarna kan je met rectangles ramen en deuren snel aanbrengen.

Heb je foto’s van het huis, dan zou je die ook kunnen importeren en op de gevels kleven. De foto kan je dan ook verder  bewerken en aanpassen, zodat hij past op het vlak waarop je hem wenst te gebruiken.

En nog een andere mogelijkheid is om gevelfoto’s te halen uit Google Streetview. Als je een vlak selecteert en dan een rechtermuisklik doet en Add Photo Texture gebruikt, opent dit een venster waar je streetview te zien krijgt. Hier ga je naar het adres en kan je het deel van de streetviewfoto selecteren en deze kan je grappen? en op die manier word het geselecteerde deel uit de foto op het vlakje geplakt. Handig, ook als je huizen uit te omgeving snel wil gaan modellen.

huis voorstellen sketchup

Een andere manier is dat je het huis ook helemaal in 3D zou tekenen. Dus teken je eigenlijk het huis in een 2D grondplan en daarna ga je aan de slag met push-pull om van 2D naar 3D te gaan. Daarna ga je de ramen en deuren ook verder intekenen in 3D. Dit is natuurlijk de manier die het meeste werk vraagt, maar je krijgt dan wel een meer gedetailleerd huis.

Welke techniek je gaat gebruiken hangt natuurlijk af voor welk doel je het wil gebruiken en wat je uiteindelijk ook in je eindplaatje wil laten zien aan de klant.

Heb je ook een vraag en wil je die eens stellen? Dat kan op één van onze vraag- en antwoordsessies.

 

Deel dit artikel op je Facebook, met je LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren van onze nuttige tips! Gebruik de knoppen hieronder, bedankt!