WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Het is mogelijk als je SU gebruikt op een Windows laptop, dat je plots ervaart dat Sketchup traag reageert … Als je orbit gebruikt en de scène wil bewegen, dat die plots heel traag reageert. Of dat je een object wil selecteren en dat dit eveneens heel traag en moeilijk reageert.

Bekijk dan deze video voor een eenvoudige oplossing!

 

[jwplayer file=”https://www.youtube.com/watch?v=37JxUkcU56Y” controls=”true” autostart=”false”]

 

De meest voorkomende oorzaak hiervan is dat er heel waarschijnlijk net een update is geweest van Windows of dat er iets anders op je laptop is veranderd, een update van de video driver of zo en dat er hierdoor een instelling is veranderd.
Die instelling is … als je een goede laptop hebt, dan heeft die meestal 2 videokaarten. Een onboard, dat is dan een intel videokaart en een echte 3D videokaart, een NVIDIA.
Standaard gaat Windows jou die onboard intel videokaart laten gebruiken, die in de meeste gevallen op zich snel genoeg is om iets simpel in 3D te doen maar dus niet als je met SU aan de slag gaat en grote complexe dingen gaat tekenen.

Hoe kun je dat oplossen?
Eigenlijk is het heel eenvoudig op te lossen.
Je hebt je SU icoon op je desktop.
Je doet daarop een rechtermuisklik en dan heb je ‘uitvoeren met grafische processor’.
Als je dit niet krijgt, wil dat zeggen dat jouw computer geen 3D videokaart meer heeft en dan is er ook weinig aan te veranderen. Maar zie je dit wel:‘uitvoeren met grafische processor’ selecteer dan hier ‘krachtige NVIDIA processor’. Op die manier zeg je tegen je computer om altijd je 3D videokaart te gebruiken en dan zal SU in de meeste gevallen snel en perfect werken.

Dus, heb je een Windows laptop en ervaar je dat SU traag reageert, dan kijk je dit best na en door dit aan te passen, is het probleem heel waarschijnlijk opgelost.
Is het probleem niet opgelost, dan raad ik je aan om andere video’s die we hebben, in verband met systeemvereisten, na te kijken en te bekijken of jouw laptop voldoet aan de vereisten die SU vandaag stelt om SU te kunnen gebruiken.