Boom met schaduw.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+Vraag+Boom+met+Schaduw.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Rob: Werkt schaduw ook als ik er een boom inzet?
Ja, natuurlijk!
Maar dan moet je wel met 1 ding rekening houden.
Dit is een 3D boom. Deze valt nog mee maar als ik veel zwaardere bomen ga hebben, dan ga je zien dat het schaduw gebeuren heel veel rekenkracht vraagt. Zeker als je 3D bomen gebruikt. Je hebt ook 2D billboard trees zoals dit.
Waar is de tree? Hier is de tree …
Dit is een ‘hybrid tree’. Als je goed ziet, hier zie je eigenlijk stukken van, dit is gewoon een groep of een foto van blaadjes en die draait altijd naar de camera. En dat is wat we noemen een ‘hybrid tree’ omdat die lichter is dan een volledige 3D boom waar de blaadjes allemaal bij wijze van spreken 3D zijn. De ‘hybrid tree’ is een combinatie, deze is dus wat lichter. Hebben we geen gewone ‘2D tree’? Dit is een 2D tree hier, die werpt natuurlijk ook schaduw maar deze is natuurlijk minder gedetailleerd dan een ‘hybrid tree’ en een’ hybrid tree’ is minder gedetailleerd dan een ‘3D tree’. Maar dus zwaar, minder zwaar, het minst zwaar.