Dynamische componenten, hoe te gebruiken?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Dynamische+Componenten+-+hoe+te+gebruiken.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Waarschijnlijk gebruik ik te weinig dynamische componenten.
Dynamische componenten kan je voor 2 dingen gaan gebruiken.

  1. Om ervoor te zorgen dat je dit zou kunnen doen.
  2. Een andere reden om dynamische componenten te gebruiken, is om objecten te creëren op basis van parameters.

Hoe herkennen we dynamische componenten? Als je een component hebt en je doet een rechter muisklik en hier staat: ‘dynamische componenten’.
Dit is niet wat het zou moeten zijn … ik denk dat er in de laatste update iets is veranderd … dat kan niet anders … dit doet het dan wel …
Dus dynamische componenten, dat kan het toekennen zijn van parameters, kleuren, vormen, groottes, zelfs prijzen, … afwerking, noem het maar op … en wanneer is het interessant om dit te gebruiken? Wanneer je standaard objecten hebt waarbij je dingen gewoon kan gaan hergebruiken. Of makkelijk kan gebruiken met een paar varianten.
Ik had bv. een klant en die vraagt, ik wil hier dynamische componenten van maken. Het is iemand die maatkasten produceert maar eigenlijk is niets hiervan standaard. Als het altijd mooie, rechte kasten zijn, dan is dat natuurlijk oké, maar om hier dynamische componenten van te maken, dat is eigenlijk overkill!!! Want je gaat meer tijd spenderen aan hier dynamische componenten van te maken dan dat het duurt om dit manueel uit te tekenen.
Wanneer is het interessant? Wanneer je altijd simpel, gewoon dezelfde kast hebt, het mag alleen maar een beetje in de hoogte en de breedte schillen, en dan werkt dat perfect! Maar om echt maatwerk kasten te doen, werken dynamische componenten niet.
Je zou nog wel dynamische componenten kunnen gebruiken om de schuifjes open en dicht te doen en de deuren natuurlijk maar voor het opbouwen van zulke kast als dynamisch component, is het gewoon sneller en efficiënter om het gewoon terug van 0 te tekenen. Omdat er anders zoveel mogelijkheden en varianten zijn. Dus wanneer werkt een dynamisch component goed? Op het moment dat het vrij standaard is en slechts een paar opties heeft, dan werkt een dynamisch component goed.