Dynamische componenten probleem.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Dynamische+Componenten+Probleem.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Ik had nog een 2de vraag van Sue, en Sue is na de vorige vraag en antwoord sessies aan de slag gegaan met dynamische componenten.
 
So far so good, maar hier lijken ze dus niet meer te werken …  de reden waarom, daar heb ik geen antwoord op. Maar ik weet wel de oplossing. Dat is misschien ook al goed 🙂
Vanaf het moment dat je hier dynamische componenten doet, krijg je verschillende error meldingen, wat natuurlijk niet handig is. Dus ik weet niet wat Sue heeft gedaan, maar de oplossing is dit selecteren. Hier moeten we wel een ‘explode’ doen, waarom? Om alle andere data van een groep of een component te verwijderen. Vanaf het moment dat je ‘explode’ doet, valt alles uit elkaar en zijn voorgaande data qua groepen, componenten, dynamische componenten, ook weg!
Dus ik doe gewoon ‘explode’ en direct daarna kan ik weer ‘make group’ doen. Dat is een schuif, ‘create’ en ik ga hier even gewoon de code kopiëren want dat gaat dezelfde zijn. Dan ga ik naar deze en doe ik ‘atribute’ – ‘on click’ dezelfde code dus ‘animate’ op de X as van 0 naar -20.
Oké, net hetzelfde dus als ik erop klik, ga ik ook weer die error krijgen. De enige oplossing is ‘explode’ rechter muisklik ‘make group’ dat gaat niet … of ik had ze ook gewoon terug kunnen kopiëren als component en dan had ik dit maar 1 x moeten doen. We hebben hier ook ‘on click’ … zelfde code en dan zou het moeten lukken … ik moet eerst uit deze groep gaan, en nu doen ze het wel!
Dus Sue, ik heb geen idee hoe je daar aan gekomen bent maar de oplossing is uiteindelijk, ‘explode’, terug een groep maken en de code terug kopiëren en dan doet hij het!