Follow me op groep of component.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+Vraag+follow+me+op+groep+of+component.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Sven vraagt, stel dat ik een follow me wil doen op een groep of een component?
We kunnen perfect dit hebben. Als we hier een dakgoot willen aantekenen, maar als ik nu ‘follow me’ wil doen, dan lukt dat niet hierop want SketchUp herkent dit nu niet als een pad.
Er zijn 2 mogelijkheden, eigenlijk 3 mogelijkheden. Wat ook zou kunnen is dat je in de groep gaat. Als ik hier mijn object op tekenen, dan kan ik wel dit doen of een pad selecteren en ‘follow me’ doen. Dat is één manier. Maar natuurlijk hangt op dat moment de ‘follow me’ wel aan het object en misschien is dat niet de bedoeling. Een andere manier is, als ik nu of mijn lijn of square of iets anders, eigenlijk het pad terug tekenen, dan kan ik dit wel selecteren. ‘Follow me’, maar natuurlijk moet ik zorgen dat dit een vlakje is. En dan kan ik dit perfect in een groep of een component stoppen en natuurlijk apart bewerken. Tenzij het een heel complexe organische vorm is, dan is het zo overtekenen misschien niet de beste optie. Wat je dan wel zou kunnen doen, is in de groep of het component gaan en de omtrek selecteren en dan ‘copy/paste’ doen. Je doet gewoon ctrl C op Windows, Alt C op Mac. en dan paste.
Eén of andere ‘screen capture tool’ doet niet wat ik wil …
Nogmaals, we gaan in een groep het component kopiëren, de lijnen of de omtrek, paste. En dan kan je die op hetzelfde punt plaatsen. Je hebt je vormpje en wat ik nu fout heb getekend … kunnen we die selecteren? En dan wel ‘follow me’ doen. En nu zijn ze ook apart.
Is dat een antwoord op jouw vraag Sven?