Hoe kan de buitenkant van een object perfect verhuisd worden?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+hoe+kan+de+buitenkant+van+een+object+perfect+verhuisd+worden..mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Ward, jij had ook nog een vraag gesteld.
Ward, oké dat is eigenlijk wat je hier ziet … dus in dat geval moet je inderdaad gaan kijken … de buitengevel, die ga je dan in principe wel doortrekken over de verdiepen. Wat je dan krijgt is … je zou kunnen zeggen, ik teken eerst verdiep 1 en als ik het dan in een groep zou stoppen en daar dan opnieuw op tekenen, dan krijg ik uiteindelijk dit. Maar die lijn ertussen, die wil je dan niet, dat klopt.
Dus voor de buitengevel, ga je dan uiteindelijk wel dit doen.
Mieke: doe die laatste move nog eens traag 🙂
Ik zie dat dit een groep is, maar hierachter zit nog een andere groep. Maar in deze groep zitten dan blijkbaar 2 objecten maar eigenlijk is het toch 1 want als je hier een ‘move’ gaat doen, ga je zien dat er rare dingen gebeuren. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik dit perfect ‘move’? Door een ‘drag selection’ te maken dus ik sleep dit gewoon. Maar ik sleep het zo, zodat ik weet dat dit object er helemaal inzit en natuurlijk ook dit vlakje want als ik nu een ‘move’ doe,  dan gaat die helemaal oké.
Wat is dus het allerbelangrijkste? Dat je ervoor zorgt dat je een selectie maakt waarbij alles geselecteerd is want als ik dit alleen zou doen, dan komt de linkerkant wel mee maar de rechterkant blijft staan. Als ik nu nog net iets verder zou doen, dan ga je zien dat dit ook nog gebeurt.
Waarom? Dat is omdat ik net niet alles had. Nu heb ik alles wat ik uiteindelijk wil bewegen, doe ik de ‘move’, dan komt die wel helemaal goed.
Oké?