Hoe kan ik groepen en componenten aanpassen?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Hoe+kan+ik+groepen+en+componenten+aanpassen.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
De volgende vraag van Petra.
Ik ga er eigenlijk een beetje van uit dat je dit had. Dus je hebt een muur als een groep en daarin zou een deur zitten … dat is dan ook een groep of een component. En die wil je nu aanpassen. Was dat eigenlijk jouw andere vraag Petra?
Nu, in de vraag zeg jij van ik heb een muur, een deur, een kozijn enz. Die had je allemaal in groepen zitten. Om ze aan te passen heb je dan ‘explode’ gedaan maar het nadeel is dan dat alles weer in elkaar plakt. Dat klopt, maar je hoeft helemaal geen ‘explode’ te doen. Want stel dat ik mijn deurpositie wil aanpassen, wat kan ik dan doen? Dat is, ja je had wel een kozijn en een dorpel maar eigenlijk, het principe wat ik nu ga tonen, blijft net hetzelfde. Dus je hoeft dat niet te ‘exploden’. Je hoeft alleen maar een dubbelklik te doen. En dan kan ik mijn deuropening bijvoorbeeld breder maken en ik klik gewoon terug buiten die groep en die zal zich sluiten. En nu dubbelklik ik op de deur en dan pas ik deze aan. Spatie, klik ik buiten en daarmee is het aangepast. Dus als ik ‘explode’ ‘explode’ doe, dan hangt alles terug in elkaar dus je hoeft geen ‘explode’ te doen. Je hoeft alleen maar dubbelklik te doen, aan te passen waar nodig, spatie buiten klikken en hetzelfde bij de deur, het kozijn, de dorpel enz.  
Dat is de manier om groepen en componenten aan te passen.
Beantwoord dat jouw vraag? Ja, oké je gaat het proberen.