Hoe plak ik de foto van een gevel op een volume?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Hoe+plak+ik+de+foto+van+een+gevel+op+een+volume(1).mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Een andere vraag was: hoe krijg ik een foto van een gevel op een vlak?
Stel, we hebben dit, en je hebt dan bv. de foto van deze gevel. Wat gaan we doen? ‘File’ ‘import’ en hier is mijn gevel. Even een stapje terug. Wat is belangrijk? Dat hier staat: als ‘texture’ ‘Import’ we gaan dat selecteren en dan kan ik dat hierop zetten. Nu zit hij hierop als een textuur. Maar dan klopt dit nog niet met die foto … de verhouding is net iets kleiner. Het zal zoiets worden. Dus ik wil deze foto correct hierop.
Dat kan! Rechter muisklik, ‘texture position’ en dan kan ik dit al wel verplaatsen, draaien, verschalen, … maar daarmee ga ik nooit het perspectief of de mogelijke misvormingen die ik heb in de foto eruit krijgen. Hoe dan wel? Ik kan hier op één van die pinnetjes een rechter muisklik doen en zeggen ‘fixed pins uit’. En dan krijg ik losse punaisen en die kan ik nu verplaatsen naar … in de textuur zie ik hier de hoek van het huis, die zet ik daarop en nu kan ik dit verslepen door de linker muisknop in te houden. En zo versleep ik de hoek van de foto naar de hoek van het model.
Dus, 1 klik, selecteren, verplaatsen, ik klik terug om te bevestigen en dan slepen we het punt naar het hoekpunt in het 3D model. Hetzelfde hier, dus 1 klik, selecteren, dit gaan we naar daar slepen, voila, en dan moeten we dit hier gaan zetten en dan naar daar slepen. Als ik nu dit aanpas, kunnen we ervoor zorgen dat deze foto zo goed als perfect op deze gevel zit.
Op die manier kan je een foto die je hebt van een gevel, op een volume plakken, om daar heel snel omgevings gebouwen en dergelijke te gaan opzetten.