Juiste model na update Layout?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+Vraag+juiste+model+na+update+layout.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Karin vroeg: als ik mijn Layout update, verandert mijn model niet.
Wat is belangrijk? Dat Layout altijd kijkt naar een gesavede SketchUp file.
Wat doen heel veel mensen? Elke keer als er een verandering is aan het SketchUp model, zeggen ‘save as’ en er dan een nummer of een datum aangeven. En op die file werken.
Op het moment dat ik dat doe, ik ga naar Layout en ik zeg hier ‘update’ verandert Layout niets want die kijkt nog altijd naar jouw vorige file. Dus moeten we Layout vertellen dat je met een nieuwe file werkt. Dat kan via ‘file – document setup – references’  en dan zal je hier zien waar SketchUp naar kijkt.
Stel dat ik nu een ‘test 2’ file zou hebben, dan doe ik gewoon ‘relink’ wijs naar mijn nieuwe file ‘open’ en Layout zal vanaf dan effectief kijken naar de nieuwe file.
Dus het is belangrijk dat als je elke keer een nieuwe file naam gebruikt dat je ook in Layout ‘relink’ doet naar deze file naam.
Een andere oplossing maar ik werk zo niet, ik hou altijd mijn originele file.
Dus wat doe ik? Ik doe ‘file – save as copy’ want wat gebeurt er als ik ‘save as’ doe?
‘Save as’ laat inderdaad jouw originele file staan en je geeft een nieuwe naam en dan werk je eigenlijk op die nieuwe naam. Maar als je ‘save as copy’ doet, geef ik een nieuwe naam dus SketchUp slaat dit op maar ik blijf gewoon op mijn oude file verder werken.
Dus op die manier ‘file – save as copy’ kan je wel zorgen dat je een backup file hebt. Of een dag file of een change file … hoe je ook wilt werken. Maar ‘save as copy’ zorgt ervoor dat je altijd gewoon in dezelfde file blijft werken. En het voordeel is dan dat als je hier ‘update’ gaat doen, dat hij altijd naar de juiste file kijkt. En dat ik niet 100x ‘update’ heb gedaan alvorens mezelf te realiseren dat ik met de verkeerde file bezig ben.
Gewoon een tip maar weet je, dat is afhankelijk van hoe dat iedereen wil werken, ik laat alleen zien dat ik op deze manier werk.