Kun je van unit switchen tijdens het tekenen?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+Kun+je+van+unit+switchen+tijdens+het+tekenen.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Mieke, ik denk dat je daarstraks nog een vraag tussenin gesteld had …
Kun je van units wisselen tijdens het tekenen?
Natuurlijk!
Ik had het nu in centimeter gezet, als voorbeeld, maar ik kan nu perfect switchen naar meter. Dat verandert niets aan het model, dat blijft natuurlijk even groot.
We gaan terug naar centimeter. Ik meet en ik heb 1711 cm.
Dus als ik nu naar meter ga, gaat dit gewoon 17,11 meter zijn. Afhankelijk van wat hier staat … 17,1 staat er nu maar als ik hier switch naar 2 decimalen, dan staat hier 17,11.
Afhankelijk van in welke unit je tekent, zou het kunnen zijn … als ik in millimeter teken, dan gaat hij hier heel waarschijnlijk 0 zetten zodat je enkel en alleen maar millimeter hebt.
Teken je in meter, dan zien we meestal dit. Omdat we eigenlijk qua nauwkeurigheid in centimeter … dit is een fout, hier staat ‘precision’ en het is makkelijk om te zeggen ‘nauwkeurigheid’ maar daar heeft het niets mee te maken. Het heeft enkel te maken met wat je hier ziet. Dus 17,11.
Als ik hier gewoon 0 zet dan staat hier 17.
Het heeft dus eigenlijk niets te maken met ‘precision’ maar het heeft enkel en alleen te maken met ‘nauwkeurigheid’ van de afronding, het aantal decimalen dat je ziet in de maatvoering. Nauwkeurigheid is uiteindelijk hetgene dat je ingeeft. De nauwkeurigheid bepaalt wat je hier doet of als je dit doet, ingeeft met het toetsenbord. Dat is de nauwkeurigheid die SketchUp gebruikt en dit is enkel en alleen naar maatvoering toe.