Kan je meerdere SketchUp files in Layout toevoegen?

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/kennisbank+vraag+kan+ik+meerdere+sketchup+files+in+layout+stoppen.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
 
Volledige transcriptie van de video :
Kan ik in Layout meer dan 1 SketchUp file gebruiken?
Het antwoord daarop is natuurlijk ‘ja’.
Stel,ik zou dit doen, ik doe ‘save’ en we doen dan ‘file’ ‘send to Layout’.
Dan kiezen we hier natuurlijk het papier waar we gaan mee werken.
Oké en dan hebben we een ‘view’ op dit project. Maar niets laat het of het is niet onmogelijk om dan te zeggen ‘file’ ‘insert’. En waar ik dan een andere file of een ander project zou importeren. Maar of het nu 1, 2 of meerdere projecten zijn, dat doet er niet toe.

Dus je kan perfect meer dan 1 SketchUp project linken aan jouw Layout file.
Stel dat je daarna één van deze bestanden bewerkt, geen probleem.
Of je doet hier rechter muisklik ‘update model reference’ of als je meerdere bestanden hebt, is het soms wel handig dat je naar ‘file’ ‘document setup’ gaat. ‘Preferences’ en dan zie je alles wat gelinkt is aan jouw Layout bestand.
Dus wat zie ik hier? De 3 SketchUp files. Maar ook als je plaatjes, JPG’s of andere tekeningen importeert, als je tekst importeert, kan je hier altijd zien aan wat het gelinkt is.

En hier hebben we ook een ‘update’ mogelijkheid. Het zou ook kunnen zijn dat je werkt met bepaalde naamgevingen … versie zoveel … natuurlijk, als ik straks versie 15 zou ‘saven’, en ik doe ‘update’. Dan gaat dit natuurlijk geen effect hebben want hij gaat gewoon terug de oude file ophalen. Dus wat doen we dan?
‘Relink’ en je zou dan de volgende versie kunnen aangeven en daarmee vervangt hij de link of de referentie naar de nieuwe SketchUp file. Zodat ook op die manier alles ‘up to date’ is.

Op het moment dat je zegt van ik wil niet dat mijn Layout document, de nieuwe versie gaat gebruiken, dan doen we gewoon ‘unlink’. En op dat moment gebruikt hij eigenlijk gewoon de versie die op dat moment actief is. Dus gaat hij niet terugkijken naar wat is ‘up to date’ of wat is er veranderd?
Wat er sowieso gebeurt als je een Layout file saved, de Layout file bevat altijd de SketchUp file en alles wat er aan gelinkt is. Dus als je aan iemand anders een Layout file stuurt, stuur je in principe ook alles mee. Dus ook de SketchUp bestanden en al wat erbij zit.
Oké Lucien, geeft jou dat een antwoord op jouw vraag?
Lucien zegt oké, dus ga ik ervan uit dat jij een antwoord hebt op jouw vraag.