Problemen met solid tools.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+Vraag+problemen+met+solid+tools.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Dirk ondervindt problemen bij het gebruik van solid tools.
De reden hiervoor is dat de modellen die gecreëerd worden, als ze geen solid zijn, dat je geen solid tools kan gebruiken. Wat is daar de regel?
Het model dat je tekent moet

1. Een volume zijn
  2. Het moet een volledig gesloten volume zijn

Dus als ik nu hier selecteer, dan zie ik niet alleen ‘group’ staan maar ook ‘solid’ en een volume. Dat wil zeggen dat het een solid is.
Wanneer is het geen solid? Als ik er dit uitsloop, dan heb ik geen volume meer dus ook geen solid. En op het moment dat dit gebeurt, er zit nu gewoon een lijntje bij, is het ook geen solid meer. Het moet dus eigenlijk een clean, gesloten model zijn. Het is geen probleem als je dit hebt want dat zijn gewoon 2 volumes in 1 solid. Dus dat kan, die hoeven niet te raken.
Wat zou een probleem kunnen zijn bij meer complexe modellen? Dat is dus meestal dat ze niet gesloten zijn en dan heb je geen solid meer. Dat klopt. Hoe kan je dat fixen?
Zorgen dat je perfect tekent. Er is een plugin, ik heb die geïnstalleerd net voor deze sessie. Maar het blijkt dat er ergens iets niet juist is gegaan of het zou kunnen zijn dat ik eerst mijn pc moet herstarten voor dat die werkt … maar er is een plugin, als we in ‘extension warehouse’ kijken, dus op solid, dan heb je hier ‘solid inspector’. Ik heb deze geïnstalleerd, misschien moeten we deze installeren. Oké, hier hebben we misschien meer geluk mee … we zullen kijken wat er gebeurt. Deze plugin kan je helpen … Kijken wat die doet als we dan geen solid hebben. Oké. Het is natuurlijk niet handig als hij niet doet wat je verwacht. Aha! Dus ik selecteer deze groep. Hij zegt hier, er is een probleem … omdat er een losse edge in zit. Ik doe ‘fix’ en dat doet die wel. Ik ben eens benieuwd of dat hij dan dit gaat fixen … het goede nieuws is wel, hij ‘fixt’ het niet maar wat zie ik? Dat hij het wel met rood aangeeft dat er een probleem is. Dus dat maakt het natuurlijk net iets makkelijker om uit te zoeken waar er mogelijke problemen zitten. Dit kan dus een mogelijke oplossing zijn bij meer complexe vormen om alvast te vinden waar het mogelijke probleem is. Waarom iets geen solid meer is …