Schaal in Layout.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/25+april+vraag+schaal+in+layout.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Hans: schaal in Layout
Hans: bij meerdere aanzichten wijzigt de schaal …
Ik weet niet wat je precies doet maar in principe zijn de zichten onafhankelijk van elkaar.
Ik heb iets te veel weggedaan …
Ik heb nu 3 viewports gemaakt, 3 scenes erin gezet en verschillende schalen maar die blijven allemaal hetzelfde dus ik weet niet welke stap je ondertussen hebt gedaan maar in principe blijft elke viewport onafhankelijk van elkaar.
Het hangt er een beetje van af hoe je de dingen opbouwt, met een deel van het werk of de instellingen zit je in SketchUp, in die zin dat, stel dit is mijn eerste aanzicht, dit is mijn front … Ik zou deze scene maken en dan switch ik naar ‘bright’ die maakt een scene ‘back scene’ ‘left scene’. Dan zorg ik ervoor dat in SketchUp alles al op dezelfde hoogte zit. Dus als ik daarna in Layout kom, en zorg dat mijn viewports ook gelijk staan, dat de schaal hetzelfde is, dan zou in principe de bodem of de dakrand op dezelfde hoogte moeten zitten. Waarschijnlijk kan je daar in SketchUp iets aan verbeteren door eerst de view goed te zetten en dan pas, dus eerst de scene maken, ander zicht, nieuwe scene maken, zonder elke keer dit te gaan doen. Want dan heeft dat natuurlijk al direct effect op wat je hier binnen gaat krijgen. Als het dan nog niet gelijk staat, dan kan je dubbelklikken. Je krijgt ‘orbit’ maar als het een 2D view is, is het best dat je dat niet gebruikt want dan is je view echt om zeep!
Maar ‘shift + scrollwheel’ zorgt ervoor dat je ‘pan’ krijgt en dan zou je hier wel mee kunnen schuiven zodat het uiteindelijk gelijk gaat zitten.
Dat zijn de 2 mogelijkheden die je hebt.
Is dat een antwoord op jouw vraag Hans? Oké.