SketchUp start template bepalen en aanpassen.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/21+maart+Vraag+SketchUp+start+template+bepalen+en+aanpassen.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Dan had ik een vraag van Richard, die bestaat uit, afhankelijk van als we SketchUp starten, kan je kiezen welke template we gaan gebruiken.
Dat heeft te maken met het uitzicht, als je iets groen, wit of grijs ziet en in welke unit je gaat werken, meter, centimeter, … en wat komt er ook altijd in een template, dat is een mannetje of een vrouwtje. In SketchUp 2016 is dat Lizanne. Stel dat ik haar niet wil, dan ‘delete’ ik ze en kan ik beginnen tekenen maar natuurlijk de volgende keer dat ik start, staat Lizanne daar terug. Waarom? Dat is nu eenmaal de template waar we mee werken. Nu heb ik ook een template die in meter staat. Stel dat ik dat wil veranderen, ‘model info’ ‘units’ en dan kan ik meter in centimeter of millimeter veranderen, wat ik uiteindelijk wil … dan doe ik ‘presicion’ misschien op een millimeter maar ik teken altijd in centimeter. Dus stel dat ik dat wil, Lizanne is weg, ik heb nu de unit aangepast. Wat zou ik ook nog kunnen doen? Dat is dat we gaan werken met een x aantal layers die we standaard gebruiken. En dat is iets wat iedereen uiteindelijk voor zichzelf moet bepalen maar teken je een huis, dan heb je waarschijnlijk muren, ramen, deuren en een dak bijvoorbeeld. Als ik dit nu opsla als een template, ik noem het gewoon ‘peter cm’ en ik doe ‘save’.
Als ik nu ‘nieuw’ doe dan krijg ik net hetzelfde. Dat is misschien niet zo spannend …  dus als ik hier terug ga kijken, zit ik in meter. Maar als ik nu ‘nieuw’ doe, dat zijn layers die ik hier heb. Als ik nu ‘nieuw’ doe … dat is de laatste template die ik heb aangemaakt, die neemt hij automatisch en wat zie ik dan? Terug die layers die ik net heb aangemaakt. Lizanne is verdwenen en ik teken in centimeter.
Dus Richard, dat is alvast 1 antwoord op jouw vraag. Oké.