Styles aanpassen – eindpunten van lijnen verwijderen.

[jwplayer file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchuptuts/kennisbank/kennisbank+vraag+hoe+doe+je+punten+weg.mp4″ controls=”true” autostart=”false”]
Volledige transcriptie van de video :
 
Guido: hoe doe je punten weg als je tekent?
Bedoel je dan gewoon met lijnen of hulplijnen?
Je bedoelt in de ‘style’ dan? Een style die ik niet heb …
Is dat wat je bedoelt Guido, deze punten wegdoen?
Ja, oké.
Dus afhankelijk van de stijl, ik zal er eentje nemen zonder punten. We gaan er punten aanzetten. Dus ik kijk hier ‘in model’ welke stijl dat ik gebruik … dat is deze.
Ik doe ‘edit’ en aan het eerste blokje kan je dit bepalen. Dus als ik dit allemaal aanzet, dan ga je zien dat ik inderdaad wel een eindpuntje krijg maar dat wil zeggen dat als ik ze uitzet, ze natuurlijk zullen verdwijnen.
Dus dat is één. Maar als je punten ziet, dan heb je waarschijnlijk onder of in het begin als je SketchUp opstart,  de verkeerde template gekozen.
Niet onder ‘model info’ maar onder ‘preferences’ natuurlijk.
Dus ik weet niet welke je gebruikt hebt maar wat doet deze weer … je hebt waarschijnlijk deze gekozen.
Nu, dat mag je doen natuurlijk maar wat je dan doet, je gaat naar ‘styles’. Deze is actief. Die kan je natuurlijk gebruiken, maar je wilt die punten niet … dan doen we ‘edit’ en je zet deze uit.
Dan is dit opgelost, maar dan niet vergeten ‘file’ – ‘save as template’ en save hem dan als ‘Guido … meters … millimeters … centimeters of zo …’.
Zodat de volgende keer als je die gebruikt, dat het terug die zonder eindpunten is.