WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Ontdek de Nieuwe Functies in 3D Warehouse.

3D Warehouse, het populaire platform voor het delen van 3D-modellen, heeft onlangs een reeks opwindende updates gekregen. In deze blogpost zullen we de nieuwe functies en verbeteringen verkennen die geïntroduceerd zijn in augustus 2023. Van interface wijzigingen tot geavanceerde zoekfuncties, er is veel om enthousiast over te zijn!

1. Interface Veranderingen

De nieuwe interface van 3D Warehouse is meer dan alleen een esthetische upgrade; het is een complete herziening van de gebruikerservaring. De facelift heeft het platform een moderner en strakker uiterlijk gegeven, met intuïtieve navigatie en verbeterde functionaliteit.
Een van de meest opvallende toevoegingen is de dark mode. Deze modus vermindert de belasting van de ogen door de achtergrond donkerder te maken, wat vooral handig is voor degenen die lange uren achter het scherm doorbrengen. Het is een kleine verandering die een groot verschil kan maken in het comfort van de gebruiker.
De nieuwe interface is niet alleen mooier, maar ook efficiënter. De lay-out is geoptimaliseerd om de workflow te versnellen, met gemakkelijk toegankelijke tools en een meer gestroomlijnde benadering van het beheren van modellen en materialen. Het is duidelijk dat de ontwerpers van 3D Warehouse hebben geluisterd naar de feedback van de gemeenschap en dat ze hebben gewerkt aan het creëren van een platform dat zowel mooi als functioneel is.

2. Zoeken op Materiaal

Het zoeken naar het juiste materiaal voor een 3D-model kan een tijdrovend proces zijn. De nieuwe zoekfunctie op materiaal in 3D Warehouse maakt dit proces veel eenvoudiger en sneller. Gebruikers kunnen nu rechtstreeks naar materialen zoeken zoals hout, glas, metaal, enz., zonder door talloze modellen te hoeven bladeren.
Deze functie is niet alleen een tijdbesparing, maar biedt ook meer nauwkeurigheid. Door het kunnen zoeken op specifieke materialen, kunnen ontwerpers de exacte texturen en afwerkingen vinden die ze nodig hebben voor hun projecten. Dit verbetert de kwaliteit van het eindproduct en zorgt voor een meer realistische weergave.
Bovendien maakt de zoekfunctie op materiaal het mogelijk om materialen te vinden die voldoen aan bepaalde criteria, zoals duurzaamheid, kosten, en milieuvriendelijkheid. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor professionals die werken aan groene bouwprojecten of die moeten voldoen aan bepaalde industrienormen.

3. Zoeken op Afbeelding

De mogelijkheid om te zoeken op afbeelding is een revolutionaire toevoeging aan 3D Warehouse. Deze functie stelt gebruikers in staat om een afbeelding te uploaden en het systeem zal proberen producten te vinden die erop lijken. Dit is vooral handig wanneer je een object wilt vinden maar niet zeker weet hoe je het moet beschrijven.
Stel je voor dat je een klant hebt die een specifieke stoel wil die hij op Pinterest heeft gezien, maar je weet niet hoe je die stoel moet vinden in 3D Warehouse. Met de zoekfunctie op afbeelding kun je gewoon de afbeelding van de stoel uploaden en het systeem zal proberen overeenkomende modellen te vinden.
Deze functie maakt gebruik van geavanceerde beeld herkenningstechnologie om overeenkomsten te vinden tussen de geüploade afbeelding en de modellen in de database. Het is een krachtig hulpmiddel dat de manier waarop ontwerpers en architecten werken kan veranderen, waardoor ze meer tijd hebben om zich te concentreren op het creatieve proces.

4. Filteren op Bestandsgrootte

De nieuwe filter voor bestandsgrootte is een welkome toevoeging voor iedereen die ooit heeft geworsteld met het vinden van het juiste model zonder hun systeem te overbelasten. Deze functie stelt gebruikers in staat om modellen te vinden die niet alleen aan hun ontwerpeisen voldoen maar ook aan de technische beperkingen van hun hardware.
Het kiezen van een model dat te groot is, kan leiden tot vertragingen en crashes, wat frustrerend en tijdrovend kan zijn. Met de filter voor bestandsgrootte kunnen gebruikers modellen vinden die binnen een specifieke grootte vallen, waardoor ze de prestaties van hun systeem kunnen optimaliseren.
Deze functie is vooral handig voor professionals die werken aan grote en complexe projecten waarbij de efficiëntie van het systeem van cruciaal belang is. Het stelt hen in staat om de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en prestaties, waardoor ze hun werk sneller en effectiever kunnen doen.

5. Materiaalselectie en Download

De mogelijkheid om individuele materialen te selecteren en te downloaden uit een model is een andere innovatieve functie die is geïntroduceerd in 3D Warehouse. In plaats van het hele model te downloaden, kunnen gebruikers nu specifieke materialen kiezen en deze in SketchUp gebruiken.
Dit betekent dat als je een bepaald materiaal uit een model wilt gebruiken, je dat materiaal direct kunt downloaden zonder het hele model te hoeven downloaden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook een meer gerichte en efficiënte workflow mogelijk.
Deze functie is ook handig voor het verkennen en experimenteren met verschillende materialen. Je kunt verschillende texturen en afwerkingen uitproberen zonder je zorgen te hoeven maken over het downloaden van grote en complexe modellen. Het stelt ontwerpers in staat om creatief en flexibel te zijn in hun benadering van materialen, wat kan leiden tot meer innovatieve en unieke ontwerpen.

6. Compatibiliteit met iPad

De nieuwe functies van 3D Warehouse zijn niet beperkt tot desktop gebruikers; ze zijn ook beschikbaar voor degenen die SketchUp op een iPad gebruiken. Dit zorgt voor een naadloze ervaring, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.
De iPad is een populair hulpmiddel onder ontwerpers vanwege zijn draagbaarheid en gebruiksgemak. Met de nieuwe updates van 3D Warehouse kunnen iPad-gebruikers profiteren van dezelfde geavanceerde functies.

Conclusie

De updates van 3D Warehouse in augustus 2023 zijn een welkome verbetering voor iedereen die betrokken is bij 3D-ontwerp. Of je nu een professional bent die op zoek is naar specifieke materialen of een hobbyist die inspiratie zoekt, deze nieuwe functies maken het vinden en gebruiken van 3D-modellen eenvoudiger en efficiënter.

Probeer deze nieuwe functies zelf uit en ontdek hoe ze je workflow kunnen verbeteren. De toekomst van 3D-ontwerp is hier, en het is spannender dan ooit!