Ontdek 3 manier om gaten in objecten te maken met SketchUp.

In deze SketchUp video tutorial laat ik jullie zien hoe je op 3 verschillende manieren gaten kan maken in een object. De gaten worden gemaakt in een plaat/plank en hebben een conische kop.

Video aan het laden...

We starten door een eenvoudige cirkel te tekenen en die dan te “push/pullen”. Daarna gaan we dit deel conisch maken en hiervoor gaan we “scale” gebruiken. De volgende stap is dan het gat er helemaal door pushen.

In het 2de deel toon ik je hoe je meerdere gaten kan maken in eenzelfde object. Dit kan door het gat te selecteren en dan te “move/copien”. Daarna gebruiken we de oude “intersect with” techniek om het gat effectief te maken.

Een derde mogelijkheid is door solid tools te gaan gebruiken. Omdat we meerdere gaten willen maken, gaan we werken met een snijvorm. Hiervan maken we een component zodat we makkelijk dezelfde gaten kunnen hergebruiken. Met “solid tools” kunnen we dan een vorm uit een andere vorm snijden, dus super handig om gaten te maken.

Wil jij ook beter een efficiënter gaan werken met SketchUp, schrijf je dan in op een van onze gratis trainingen HIER

Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren van onze nuttige tips!. Gebruik de knoppen hieronder, bedankt!