WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Ben je op zoek naar simpele manieren om nuttige klimaatinzichten te gebruiken? Wil je beter begrijpen hoe de omgeving je projecten kan beïnvloeden? Wel, de toekomst is hier en de voorspelling is zonnig en helder!

PreDesign, de nieuwste ontwerponderzoekstool van SketchUp, helpt je om, met behulp van je locatie en gebouwtype, de beste ontwerpstrategieën te vinden. Maar ook om inspiratie te krijgen voor verhalen en overtuigende beelden te creëren voor het vertellen van jouw verhaal.

Je krijgt suggesties voor geschikte architecturale antwoorden, zoals grotere of kleinere ramen, die passen bij jouw context. Je vindt de juiste balans tussen het type van ramen die je wilt en de ideale hoeveelheid glas om een duurzaam ontwerp te creëren. En je krijgt de inspiratie die je nodig hebt om goede en bruikbare buitenruimtes te ontwerpen.

 

Aan de slag in PreDesign

PreDesign is een cloud-based platform dat nuttige klimaatinformatie levert aan ontwerpers die graag vol vertrouwen aan een conceptueel ontwerp willen beginnen. Je kan gewoon inloggen in de app waarbij je de locatie ingeeft en het gebouwtype kiest uit een keuzelijst. Meestal zijn dit alle details die een ontwerper reeds heeft bij het begin van een nieuw project. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen toegang hebt tot PreDesign als je een SketchUp Pro, Studio of Enterprise subscription hebt.

Laat ons kijken naar de functies van PreDesign en naar de resultaten die je kan behalen door PreDesign in je workflow te integreren.

 

Waardevolle klimaatinzichten

Wees steeds op de hoogte van de seizoenen, van Denver tot Kuala Lumpur en verder!

Heb je ooit moeten uitleggen hoe je ontwerpbeslissingen beïnvloed zijn door de weersomstandigheden? PreDesign verzamelt klimaatinformatie over jouw locatie in een gebruiksvriendelijk platform. Hierdoor moeten (landschaps)architecten en stedenbouwkundigen niet meer zoeken tussen verschillende platformen om een eenvoudig verhaal te vertellen. Het kan ook een game changer zijn voor ontwerpers die in onbekende locaties werken of om de vooroordelen van een bekende locatie te testen.

Maar wat betekent het zonschema van PreDesign eigenlijk? PreDesign geeft een duidelijk en beknopt overzicht van het klimaat waarin je ontwerpt, net als intuïtieve diagrammen en intelligente gesprekspunten.

PreDesign stelt je in staat om je klimaatgerelateerde ontwerpbeperkingen te analyseren en vol vertrouwen de meest haalbare oplossingen voor je project voor te stellen. Vaarwel onzekerheid, hallo inzichten!

 

Top functies

 

Architecturale antwoorden

Creëer het beste scenario met de aanbevelingen over wat ideaal is voor het klimaat waarin je werkt: openingen, zonwering of verwarming?

Klimaatstatistieken zijn fantastisch, maar de vraag is wat ze betekenen voor jouw project? PreDesign helpt je om het klimaat en jouw gebouwtype te verbinden zodat je zonder moeite de beste architecturale antwoorden kan bieden.

Begrijp op intuïtieve manier hoe de weersomstandigheden voelen: Is het fijn om buiten te zijn? Is er vaak wind? PreDesign zal, gebaseerd op deze gegevens, de passende architecturale antwoorden voorstellen. Enkele voorbeelden: grotere openingen om voordeel te halen uit de weersomstandigheden buiten, of zonwering om negatieve zonnewinst te beheersen. Met deze kennis kan jij dan een geïnformeerd architecturaal ontwerpverhaal creëren, waarbij je rekening houdt met het klimaat, en kan je een zo efficiënt mogelijk gebouw bouwen.

 

Zonwering en beglazing

Warme stralen en koele tinten. Maak gebruik van PreDesigns zonnepaddiagram en schaduwbegeleiding om oververhitting te vermijden en het zonlicht goed op te vangen.

Een idee krijgen over de beste architecturale antwoorden om het meeste uit je klimaat te halen, is nog maar het begin! Om het beste antwoord te kunnen ontwerpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de zon jouw locatie doorkruist.

PreDesign creëert een intuïtief zonnepaddiagram dat de gebieden van jouw locatie toont die genieten van een verwarmende zon, welke gebieden blootgesteld worden aan oververhitting, en welke gebieden in de schaduw staan bij een bewolkte lucht. Hierdoor kan je jouw gebouw doeltreffend plaatsen om voordeel te halen uit gunstige omstandigheden, zoals een goed verlichte binnenplaats of speeltuin. Je leert ook voor welke delen van de lucht het belangrijk is om voor schaduw te zorgen. Met deze informatie weet je dan hoe je buitenruimtes het beste kan beschermen tegen ongunstige elementen, met bijvoorbeeld een grote luifel. Het is jouw keuze!

Je kan schakelen tussen acht verschillende oriëntaties. Daarnaast kan je ook de specifieke schaduwgeleiding voor elke richting bekijken om zo optimaal gebruik te maken van het klimaat van jouw ontwerplocatie. Deze functie beschikt over een groot gamma van zonweringsopties, zoals luifels, rolgordijnen, en automatische zonwering. PreDesign geeft je voor elke optie de effectiviteit weer waarmee oververhitting door de zon wordt geweerd en of deze optie ongewild te veel verwarmende zon tegenhoudt. Hierdoor heb je een goed geïnformeerde shortlist met de meest effectieve zonweringsstrategieën voor jouw concept.

Te heet, te koud of gewoon goed? Krijg goede aanbevelingen over de ideale beglazingsratio voor jouw context.

Ben je van plan om een juweeltje van glas te ontwerpen of zoek je simpelweg naar de juiste balans tussen daglicht, thermisch comfort, kostprijs en esthetiek? Je kan op elke gevel van je gebouw de belangrijkste parameters – beglazingstype, isolatie van je kozijn, zonregulering en buitenzonwering – aanpassen om betere afwegingen te maken wanneer je de hoeveelheid glas wilt verhogen.

Hoeveel glas is te veel? Pas de materiaalspecificaties aan om de juiste balans te vinden.

Door deze parameters aan te passen, zie je de impact van je beglazing specificaties. Zo kan je de juiste materialen kiezen op een realistische en budgetvriendelijke manier. Een voorbeeld: als de keuze voor driedubbel glas maar zorgt voor 2% extra glasoppervlak tegenover dubbele beglazing, is het zinvol om te kiezen voor dubbel glas aan een kleinere kost voor jouw klant.

 

Daglicht

Let there be light: Kies voor noordgerichte zaagtanden, dakramen en reflectoren.

Laat geen vlak onbenut! Sommige locaties of gebouwtypes hebben voordeel aan bovenverlichting in combinatie met, of zelfs ter vervanging van, de ramen. Hoe kies je de juiste verlichtingsoptie voor jouw project uit de vele mogelijkheden? Plaats je de zaagtand naar het noorden, of toch naar het zuiden? PreDesign geeft je de inspiratie en aanwijzingen over de geschiktheid van de verschillende bovenverlichtingsopties, waardoor jij gemakkelijk de juiste oplossing kan kiezen om al het gewenste daglicht binnen te laten in je project. Jij zorgt voor de juiste verlichting!

 

Buitenruimtes

Maak het meeste van jouw buitenruimtes dankzij het juiste ontwerp.

Buitenruimtes zorgen voor een immense toegevoegde waarde aan huizen, scholen en zelfs bedrijven. Als de buitenruimte goed uitgedacht is, kan deze de levenskwaliteit van zijn gebruikers sterk bevorderen.

PreDesign geeft je de kennis die je nodig hebt om prachtige buitenruimtes te ontwerpen en hun bruikbaarheid te verhogen. Het stelt verschillende ideeën voor: windschermen om gebruikers beschutting te bieden tegen hevige stormen, ventilatoren voor de hete dagen, regenschermen voor de zomerse buien, vuurkorven voor een koele avond, en verlichting op zonne-energie om langer te genieten van tuinfeesten.

Bij eender welke context kan je de oplossingen ontdekken die een maximale toegevoegde waarde bieden en jouw buitenruimtes extra functionaliteit geven.

 

Hoe krijg je toegang tot PreDesign?

Je zal houden van PreDesign als je zoekt naar tijdsbesparing en wilt focussen op de meest haalbare ontwerpmogelijkheden. Maar ook als je beter en duurzamer wilt ontwerpen, en als je aan je klanten wil laten zien waarom jouw ontwerpen de moeite waard zijn!

Je hebt toegang tot PreDesign als je een geldige SketchUp Pro, Studio of Enterprise subscription hebt.