WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp Mobile Viewer for iPad, Eindelijk is hij er!

Het is eindelijk zover; de SketchUp Mobile Viewer for iPad is beschikbaar. Vanaf nu is het mogelijk om je SketchUp 3D model ook op je iPad te kunnen presenteren. Dit kan door de SketchUp Mobile Viewer for iPad, welke voor 8,99€ beschikbaar is via de iTunes App Store.

sketchup ipad viewer 3d warehouse

De Android gebruikers zullen nu de vraag stellen:” en wij dan”? Geen paniek, de SketchUp Mobile Viewer for Android komt er natuurlijk ook aan!

 

SketchUp Mobile Viewer Functies

De Mobile Viewer laat toe om jouw SketchUp model te kunnen presenteren en verkennen op een tablet. De aanraakmogelijkheden van je tablet zorgen voor de navigatiefuncties zoals je die in SketchUp ook kent, zoals Orbit, Pan een Zoomen.

Ook zal de viewer de gebruikte Styles kunnen tonen zoals ze zijn opgeslagen in de views (opgeslagen aangezichten).

Dus met de Mobile viewer kan je ook je views gaan gebruiken zodat je een animatie – wandeling door je model mogelijk kan maken.

Extra functies zoals Zoom Extent (geheel overzicht krijgen van het model) zijn beschikbaar maar je kan ook snel naar de standaard camerastandpunten gaan zoals voor, zij en bovenaanzicht.

sketchup ipad viewer

SketchUp Mobile Viewer en 3D Warehouse.

Nadat je de SketchUp Mobile Viewer hebt geïnstalleerd en opgestart hebt op je tablet, kan je inloggen met je 3D Warehouse account. Dit heb je dus ook nodig wil je gebruik kunnen maken van je eigen modellen in de viewer. Je kan via je account jouw modellen uploaden in 3D warehouse, publiek of natuurlijk privé!

sketchup ipad viewer 3d warehouse

Op die manier krijg je toegang tot je eigen bibliotheek en kan je het model ook gaan downloaden voor offline gebruik. Dus handig als je niet zeker bent dat je bij je klant of op een werf al dan niet internet hebt. Naast je eigen modellen kan je zo natuurlijk ook alle andere publieke modellen verkennen die te vinden zijn in 3D Warehouse.

 

Beschikbaarheid

Via de iTunes App Store  is de  SketchUp Mobile Viewer te downloaden. Deze kost € 8,99.

Een versie voor Android zal ook gereleased worden maar hiervoor nog even geduld.