WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Marco is sinds een aantal jaren mee actief in een zaak als interieurstylist. Hij pimpt het interieur van zijn klanten met een sierschouw, gashaard of houthaard. De visualisatie ervan wordt in Sketchup uitgewerkt. Het renderen maakt het voor hem mogelijk om onderscheidend te zijn in zijn 3d ontwerpen. Daarnaast is hij een professionele tennisser. Dat combineert hij voornamelijk in de zomermaanden graag met zijn werk.

Onderneming : Schouwen Andre

http://www.schouwenandre.be/ Marco Dierckx

Schouwen Andre bestaat sinds 1961
Marco is actief in het bedrijf sinds 2011 en houd zich
vooral bezig met het klanten contact en het uitwerken
van hun droom interieur met een haard.

Vestigingsplaats : Balen (BE)

Opleiding :  interieurstylist

Hobbies : Tennis

Lievelings film : Hangover, Gladiator

Lievelings muziek : R&B, Rock, Pop

Inspiratie bronnen : De uitdaging om elke dag creatief te blijven omgaan met onverwachte situaties .

‘Mijn vader heeft twee firma’s en ik ben actief in één firma ervan. Ik heb in de avondschool een opleiding interieurstylist gevolgd, zodat het interieur in de woning ingericht kan worden. Zo probeer ik het interieur van mensen te pimpen met een sierschouw, gashaard of houthaard. Om het voorstel visueel aan de mensen te kunnen tonen gebruik ik Sketchup in combinatie met het render programma podium. In de regio staan we zeker voor onze sierschouwen gekend, aangezien wij veel voorstellen aannemen en naar een goede oplossing zoeken.

Wij zijn natuurlijk geneigd om meer naar het strakkere en modernere te gaan. De doelgroep van onze sector zijn mensen die hun huis willen oppimpen met een moderne sierschouw en bijvoorbeeld met wat kasten eronder en wat vlakke wanden. De mensen kiezen deels voor ons door onze goede referentie en ook door ons enthousiasme en de goede visualisatie van het ontwerp met behulp van Sketchup. Door die visualisatie kopen vrijwel de meeste mensen bij ons aan.

Tennis en werkcombinatie

Ik heb altijd al getennist en ik ben op mijn 15 jaar met school gestopt, zodat ik naar het buitenland kon gaan als professionele tennisser. Tennis is mijn passie en ook mijn bijverdienste. Vanaf eind april of mei tot september speel ik een zestig tot zeventigtal wedstrijden op het hoogste niveau, ook in het buitenland. Dat wil ik niet afgeven. Net in de zomerperiode is het minder druk in de zaak, waardoor ik meer tijd heb om te tennissen. Het is ook een mooie bijverdienste. Het gaat mij zeker niet om het geld, maar het is wel mooi meegenomen met iets wat je zeer graag doet en je een zeer goed gevoel geeft.

Continue verbetering

Ik zit sinds 3 à 4 jaar mee in de zaak en hierin heb ik mij opgewerkt. Ik heb in deze zaak bijgeleerd en doorgewerkt. Er zijn nog veel dingen die zouden moeten verbeteren waaronder de communicatie met de klant, de bestelbonnen, de facturen, de toonzaal enz. Ik wou de zaak eerst naar een betere locatie verhuizen, maar ik dacht we kunnen personeel bijzoeken en zien wat het geeft. Nu heb ik goede gasten die hier tewerkgesteld zijn: een goede schrijnwerker, een goede natuursteenbewerker, twee goede plaatsers, een schilder en dergelijke, wat neerkomt op ongeveer een zevental man. Als ik wil verhuizen leg ik elke maand 20 tot 25 jaar lang een lening af waarin ik een duizendtal euro per maand aan de kant voor moet zetten. Ik heb dus gekozen voor de optimalisatie van het bestaande, want daar was alles al. Alles is hier met de hand gemaakt: de panelen, de kasten enz. en er wordt niets machinaal bediend.

Er moet voldoende mankracht zijn voor onze realisaties en nu moeten we meer man bijzoeken, zodat er kortere wachtlijsten naar de klant toe zijn. Ik wou ook de verkoop naar de klant toe verbeteren, door de visualisaties in 3d ontwerp weer te geven, zodat er een nieuwe wind naar de klant toe ging en er een duidelijke ‘wauw’ van de klant klinkt. Dit heb ik met dank aan het programma Sketchup kunnen verwezenlijken. Ik heb een lijstje uitgeschreven met nieuwe doelen, ambities enz. en zo kan ik ook aan peter met zijn see3d.be -sketchup3d.be vragen waar hij mij nog in kan bijstaan.

Sketchup: de kracht van een goed ontwerp

Ik ken Sketchup ongeveer 3 jaar en gebruik het ook al die tijd al. Ik heb het leren kennen via opzoekwerk in google, waarin verscheidene programma’s verschenen en zo kwam ik bij toen nog google Sketchup terecht. Ik zag enkele dingen van see3d.be via facebook, de website zelf en zo verder. Via deze weg heb ik google Sketchup leren kennen en ben ik ermee begonnen. Na enkele maanden kon ik al een huisje uittekenen en er sfeer inbrengen zonder te renderen. Toen zag ik het renderen en dat wou ik ook kunnen. Sketchup gebruik ik vrijwel voor alles. 6 tot 7 klanten op de 10 zeggen wauw bij het zien van het ontwerp. Ik maak ook voldoende tijd vrij om het plannetje goed uit te tekenen met veel details. Dat maakt het onderscheidend tot over andere collega’s. Het 3d werk draagt volledig bij tot de overtuiging van de klant. Als er een nieuwe realisatie in Sketchup uitgetekend wordt, dan is die 100% overtuigend voor de klant. Twee jaar geleden ben ik met autocad begonnen waarin ik 2d plannetjes tekende. Als ik die toen aan de klant liet zien heb ik niemand echt kunnen verbazen. Aangezien men met de tijd moet meegaan zocht ik naar iets nieuwer en zo heb ik mij in 3d (zelfs dag en nacht) verdiept. Ik ben zeker verbaasd van de ontwerpen, hoe knap het wel is.

Sketchup: alleen maar voordelen

Ik vergeleek Sketchup met Palettecad voor haarden. In dat programma zit bijna elke haard die er bestaat (+-95% van alle merken). Het uittekenen van die haard duurt ongeveer 5 minuutjes, je moet de afmetingen erin overnemen en de vlammen er nog in creëren, zodat het visueel naar de klant zonder al te veel details overgebracht kan worden. Ik heb gekozen voor Sketchup om de gebruiksvriendelijkheid, de bibliotheek waarin je eenvoudig dingen kan importeren, de vele online tutorials, de kostprijs die niet al te hoog is enz.

Bijgevolg zag ik alleen maar voordelen in Sketchup en op enkele forums heb ik renders gezien waarvan ik dacht, dat kan je niet met veel andere programma’s. Ik zou zeker aan iedereen Sketchup aanraden. Het is het beste programma waar ik mee werk. De mensen waar ik mee in contact kom zeggen misschien, ik gebruik palettecad, techcad enz. aangezien het makkelijk rendert. Maar toen ik naar die infosessie ervan geweest ben, viel het mij op dat alles zo vlotjes verliep, die persoon had precies alles al voorbereid.

De kostprijs was ook hoog, een 17000 tal euro plus een bibliotheek van 400 euro en nog eens een bibliotheek van 400 euro en uiteindelijk komt het neer op ongeveer 25000 tot 27000 euro, zonder dat je met het programma kan werken. Dat was voor mij de boosdoener.

Het renderen maakt mij onderscheidend

Ik wil nog verbeteren in het renderen en ik wil niet echt naar iets anders overschakelen omdat de gebruiksvriendelijkheid misschien minder zal zijn. Het grootste voordeel om te renderen, met Podium,  is dat ik zo onderscheidend ben van de rest, want de meeste mensen komen met een papiertje langs waarop een tekening staat die meestal wel in  Sketchup is getekend, maar waar niet in gerenderd is. Door mijn 3d ontwerp kan ik klanten overtuigen om bij mij aan te kopen.

Alles lukt relatief goed in Sketchup en het is een zeer doordacht programma. Als het visueel goed in 3d uitgetekend is zet ik het over naar 2d. Het enige wat ik als opmerking van Sketchup kan meegeven is dat het programma wat trager wordt bij een zwaarder bestand en doordat er veel details in mijn ontwerpen getekend worden (waaronder bomen in de tuin enz.) die dus geïmporteerd worden, is het bestand zwaarder en wordt het wat trager.

See3d.be en zijn goede dienstverlening

Over de diensten van see3d.be – sketchup 3d.be ben ik zeer tevreden. De opleidingen zijn ook zeer professioneel en ik krijg antwoord op al mijn vragen. Blijf ik langer, dan wordt er niet moeilijk over gedaan. Ook de prijzen zijn correct en daarom ben ik zeer enthousiast om  met Peter en see3d.be verder te werken.