WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Voorstelling van Su Podium V2.6 Upgrade

Su Podium heeft met de komst van SU Podium V2.6 een belangrijke functie update gehad waarbij op afbeeldingen gebaseerde verlichting met HDR-achtergronden toegevoegd werd. Verder zijn er ook verschillende veranderingen aangebracht aan de interface en de licenties van Podium Browser. De upgrade naar Su Podium V2.6 is betalend maar deze bevat ook alle toekomstige V2.6x updates.

Su Podium V2.6 Nieuwigheden:

HDRI-verlichting

Su Podium V2.6 biedt nu ook ondersteuning voor op afbeeldingen gebaseerde belichting via HDRI-achtergronden.

Podium Browser

De interface werd ook helemaal onder handen genomen. Su Podium en Podium Browser worden nu samen als 1 geheel verkocht, dus als één enkele licentie.

Podium exporter

Het verwerken van scènes is een intensief proces waarbij alle CPU-kernen en threads gebruikt worden.

Nabewerking

PIE ondersteunt nu HDR-bewerking en bevat de optie “Adaptive linear tonemapping”.

Voor alle SketchUp scènes worden de renderinstellingen nu allemaal apart opgeslagen.

Nog een belangrijk nieuwtje is dat de weergave instellingen van SU Podium ( zowel voorinstellingen, achtergrond, uitvoerformaat / indeling en verlichting instellingen) nu voor alle SketchUp scènes apart opgeslagen worden. Hierdoor vereenvoudigt het renderproces aanzienlijk voor complexe modellen en kunnen scripts nu veel makkelijker in de wachtrij geplaatst worden bij modellen die zowel aan interieur als exterieur instelling vereisten moeten voldoen.

Verlichting gebaseerd op HDR

Afbeeldingen die gebaseerd zijn op HDR verlichting, worden nu ook ondersteund door Su Podium.

Zo bevat de nieuwe V2.6 vijf HDRI-achtergronden die gebruikt kunnen worden als alternatief voor de twee huidige fysieke simulaties van Podium.

Deze achtergronden of luchten zijn uitgerust met realistische lichtweergaven en lichttoon gegevens die uit echte omgevingen werden vastgelegd. Deze verlichting, die gebaseerd is op afbeeldingen, is zeer veelzijdig en benaderd heel erg goed de natuurlijke verlichting. Dit alles zorgt ervoor dat de gebruiker heel eenvoudig verschillende licht scenario’s kan uittesten om zo tot het scenario te komen waardoor het project in een goed daglicht wordt gezet (bij wijze van spreken).

Verder zijn er nu ook extra HDRI’s beschikbaar in Podium Browser!

Om de bestandsgroottes een beetje controleerbaar te houden, werden er maar vijf achtergronden opgenomen in de installatie … Maar de gebruikers van versie 2.6 kunnen ook gebruik maken van de grotere bibliotheek met extra HDRI’s die rechtstreeks vanuit Podium Browser kunnen worden toegevoegd.

Men kan dus spreken van een eenvoudige, snelle en veelzijdige ontwikkeling maar ook van een mooi uiterlijk!

Alles gaat ook zeer vlot en eenvoudig. Zo is het uitproberen van een andere lucht of een andere achtergrond even eenvoudig als het kiezen van een andere Instagram filter. Ook blijven reflecties, schaduwen en het kleurenpalet steeds in evenwicht omdat alle verlichting aangedreven wordt door de HDRI-achtergrond. Verder kunnen een aantal scènes weergegeven worden met verschillende HDRI-achtergronden.

 

Podium Exporter

Ook aan de snelheid is gewerkt. Alles gaat nu sneller omdat tijdens het renderproces de scènes nu nog beter verwerkt worden.

Vóór Su Podium V2.6 was de Podium Exporter gemaakt om slechts met één CPU-kern te werken!

Maar omdat de meeste moderne werkstations minimum meerdere kernen bezitten, was het zo dat vele computer bronnen werkloos waren wanneer Podium alles aan het verwerken was in de render engine.

De Su Podium V2.6 exporter maakt nu gebruik van al de CPU-kernen tijdens het exportproces!

Op deze manier wordt de weergavetijd niet opmerkelijk ingekort om tot een definitief beeld te komen maar het is vooral handig bij de voorbereidingsfase van een ingewikkelder project. De tijd die nodig is om meerdere testresultaten uit te voeren, werd wel ingekort en dit is vooral van belang bij grotere SketchUp bestanden.

 

Podium Browser: ook hier zien we een nieuw ontwerp en zijn er licentie wijzigingen

Nieuwe look van Podium Browser.

De interface van Podium Browser kreeg een make over waardoor het nu mogelijk is om sneller te zoeken in de verschillende categorieën en subcategorieën. Dit alles wordt nu bestuurd door middel van schuifregelaars alsook door middel van klikken en slepen. Op die manier kun je nu vrij snel een hele categorie scannen. Ook de sorteeropties zijn vernieuwd waardoor gebruikers tot honderd miniaturen tegelijkertijd kunnen bekijken.

podium-browser-hdri

Podium Browser en Su ​​Podium zijn nu samengebracht binnen één enkele licentie.

Vanaf V2.6 is de betalende inhoud van Podium Browser mee opgenomen in de aankoop van een Su Podium licentie.

Hierdoor krijgt iedereen die een upgrade uitvoert naar V2.6 ook automatisch toegang tot de hele Podium Browser bibliotheek (wanneer ze hiervoor nog geen licentie hadden). Maar er zijn al heel veel gebruikers die over een Podium Browser licentie beschikken en daarom zijn er nu twee upgrade tarieven om dit te compenseren.

Opmerking – Podium V2.6 wordt alleen uitgebracht voor SketchUp 2017 of hoger dus blijft Podium Browser wel nog steeds verkrijgbaar als een zelfstandige plug-in voor zij die nog met SketchUp 2016 of een lagere versie werken.

HDR-bewerking in de Podium Image Editor

De Podium Image Editor ondersteunt nu een 32-bit bewerking workflow voor HDR-weergave vanuit Podium. HDR-afbeeldingen beschikken over een breder dynamisch bereik als het gaat over de belichting informatie waardoor de gebruikers in de nabewerking fase meer aanpassingen zullen kunnen aanbrengen in de belichting en de tonale kwaliteiten van een render. Dit alles uiteraard zonder kwaliteitsverlies of strepen!

Adaptieve lineaire tonemapping  

Een nieuwe histogram/normalisatie functie waardoor heel eenvoudig HDR kan worden weergegeven in de Podium Image Editor. Hierdoor worden de luminantiewaarden automatisch genormaliseerd in de afbeelding en dit om het volledige dynamische bereik te kunnen dekken. Tegelijkertijd verbetert het de gebieden met lokaal contrast in een HDR-weergave.

 

Ben jij er klaar voor om te upgraden naar Su Podium V2.6?

Voor Su Podium V2.6 heb je SketchUp  2018 of 2019 nodig. Indien je nog werkt met SketchUp 2016-2017 of een eerdere versie, dan dien je nog steeds V2.5 te blijven gebruiken.

Prijzen Su Podium V2.6 Upgrades

Wanneer je beslist om een Su ​​Podium V2.6 licentie aan te kopen dan zit hier nu ook de volledige Su Podium bibliotheek (Browser) bij! Hiervoor diende je vroeger extra te betalen. 

Er bestaan momenteel 2 types van upgrades en deze hangen af van het feit of je reeds over Su Podium Browser beschikt of nog niet.

  • Upgraden naar V2.6 van een V 2.5- als je reeds beschikt over Podium browser =  19,00€ excl. btw.
  • Upgraden naar V2.6 van een V2.0 als je reeds over Podium Browser beschikt =   89,00€ excl. btw.

Prijzen Su Podium V2.6 Nieuwe aankoop

Wie een licentie van Su ​​Podium V2.6 aankoopt, beschikt nu ook ineens over de bibliotheek Podium Browser. Vroeger diende je hiervoor extra te betalen. 

Su Podium is een eenmalige aankoop en werkt niet zoals vele andere render programma’s met een abonnement. Het is een permanente licentie en alle V2.6x updates zijn inbegrepen.

SU Podium V2.6 (met Podium Browser) – 239,00€ excl. btw.

SU Podium V2.6 (met Podium Browser) – Student / docent – 89,00€ excl. btw. (per jaar)

De licentie kan op 2 computer geactiveerd worden. Wanneer je naar een andere of nieuwe computer overstap moet je eerst een deactivatie van de licentie doen op de oude/andere computer!!!

Klaar om te upgraden naar SU Podium V2.6?

SU Podium V2.6 vereist SketchUp 2018 of 2019.

Wanneer je een bestaande Su Podium 2 of 2.5 versie hebt en je wenst die te upgraden naar V2.6 neem dan contact met ons op!

Klaar om te starten met SU Podium V2.6?

SU Podium V2.6 vereist SketchUp 2018 of 2019.