Trimble SketchUp : SketchUp 2014 is uit!

Het is zover, SketchUp 2014 is uit!

Trimble toont met deze release dat ze duidelijk verder willen met het ontwikkelen aan SketchUp. De eerste release van SketchUp Pro 2014 is dan ook nog maar het begin van de verschillende grote verbeteringen ten voordele van het ecosysteem van SketchUp, die we te zien zullen krijgen in de komende tijd.

Sketchup 2014

Hoe Upgraden naar SketchUp 2014?

Je hebt al een SketchUp Pro 2013?

Voor iedereen die al een SketchUp Pro 2013 heeft aangeschaft, als  nieuwe licentie of als upgrade – maintenance subscription, heeft dus recht op deze Gratis Upgrade! Iedereen die in aanmerking komt voor deze upgrade zal een email ontvangen met de nodig informatie.

Ben je nog geen SketchUp 2013 gebruiker? Je gebruikt nog SketchUp 8 of eerder.

Als je nog een Google SketchUp Pro 8 of eerder gebruiker bent, kan je je licentie momenteel nog upgraden naar een SketchUp 2014 met maintenance subscription voor minimaal 1 jaar en dit  voor € 7371,- excl. BTW . Je kan ook een subscription nemen voor 2 of 3 jaar.
Meer info over hoe de maintenace subscription werkt vind je hier.

Verbeteringen en nieuwe functies voor Trimble SketchUp 2014

De verbeteringen van SketchUp Pro 2014 :
3D Warehouse

 • Nieuwe Look: De basis van 3D Warehouse is helemaal heropgebouwd, er is gewerkt aan de bruikbaarheid en het heeft een nieuwe frisse look gekregen.
 • Meer Modelinformatie: Een groot probleem bij het gebruik van de 3D Warehouse was het gebrek aan informatie omtrent het model. Nu kan je voor je gaat downloaden zien hoe groot de file is, hoeveel polygonen (driehoekjes) het model bevat en welke materialen er gebruikt werden.
 • WebGL Viewer: Wat ook handig is, is het feit dat je het model helemaal eerst in 3D kan inspecteren voor je het gaat importeren.
 • Directe Upload: Je kan nu ook direct je 3D modellen uploaden zonder dat je daarvoor SketchUp moet gebruiken.
 • Grotere Bestanden Uploaden: De 10mb limiet voor de upload van je bestanden is uitgebreid tot 100MB

sketchup 3d warehouse interface

Interoperabiliteit – SketchUp BIM systeem

 • BIM Classifier (alleen Pro versie ): Je kan nu IFC Standaard BIM objecttypes aan 3d objecten (bv. muren, vloerplaten, daken, etc.) koppelen, waardoor het uitwisselen van gegevens met andere BIM software fel verbeterd wordt.
 • IFC Export (alleen Pro versie): Maakt het mogelijk IFC (Industrial Foundation Classes) data te exporteren als  geometrie bestand en waardevolle metadata voor het gebruik in andere BIM software applicaties.
 • Ruby 2.0: Ben je niet tevreden met de functies in SketchUp, met Ruby kan je je eigen functies gaan bouwen. Het Ruby platform is helemaal herwerkt voor extensie-ontwikkelaars maar ook zijn er functies verbeterd en beschikbaarder gemaakt.

3D Modelleren & Prestaties

 • Nieuwe Arc Tools: Bogen (Arcs) kan je nu op 3 manieren tekenen:
 1. 2-Point Arc Tool: Plaats begin en eindpunt, zet de grootte van de boog (bestaande functie).
 2. Center Point Arc Tool: Plaats het center van de boog en plaats het begin en eindpunt van de boog.
 3. Pie Arc Tool: Plaats het center van de boog en plaats het begin en eindpunt van de boog. Maar het resultaat is hier ook een vlak als taartstuk die de boog omschrijft.

Arc SketchUp 2014

 • Snelle Berekening Schaduw: Het is heel handig dat je de schaduwval in je SketchUp model kan bestuderen. Het goede nieuws is dat het nu tot 15x sneller berekend zal worden en dat het dus veel aangenamer werken is dan met grote en complexe modellen.

LayOut 2014 (alleen Pro)

 • Auto-Tekst: Je kan nu werk en tijd besparen door het gebruik van ban Auto-Tekst in Layout. Dus je kan zelf codes aanmaken en hier een waarde aan geven. Er zijn natuurlijk de standaard codes zoals Paginanummering, Datum,… maar je kan vb ook een Projecttitel definiëren.sketchup layout Auto-Text
 • Slimme Labels: De label functie wordt nu slimmer en kan nu relevante informatie weergeven, zoals de lengte van een lijn, oppervlakte of de naam van de groep of component.
 • sketchup 2014 layout Smart-Labels
 • Verbeterde Vector Rendering: Layout 2013 was al x15 sneller tov zijn voorganger, de nieuwe versie is weer 15x zo snel geworden in vector-rendering.
 • Verbeterde Prestaties: Layout zal nu nog veel aangenamer werken met grote en lange (veel pagina’s) documenten.

 

 

Veilig betalen!

Hierna kom je op de betaalpagina van MultiSafePay om de betaling veilig verder af te handelen. Wil je SketchUp Pro kopen dien je eerst een account aan te maken (indien je die nog niet hebt natuurlijk). Het MulitiSafePay account is bruikbaar voor online betalingen voor meer dan 8000 webshops.

Met een MultiSafePay account kan je dan inloggen en kan je de betaling doorvoeren door gebruik te maken van de beschikbare betaalmiddelen. Wanneer de betaling aanvaard en op onze rekening ontvangen is, zal je een e-mail ontvangen met de licentie- en installatie informatie. (denk eraan dat bankoverschrijvingen enkele dagen in beslag kunnen nemen, waar BankContact of Visa direct verwerkt worden).

SketchUp Pro Kopen en veilig betalen

SketchUp Pro kopen – voor de betaling definitief doorgevoerd wordt, heb je de kans om de bestelling nogmaals te verifiëren.

SketchUp  Pro Levering

Wanneer wij de betalingsbevestiging ontvangen hebben, zal het upgrade process van je licentie starten. Dit kan tot 24u duren (tijdens werkdagen). De download informatie en licentie zullen u per email worden verzonden. Er zal een aparte e-mail worden verzonden met de factuur in pdf.