WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Het is weer zover: de nieuwste desktop-update, SketchUp 2017, is vanaf 9-11-17 download klaar! En hoe kan je deze software het best verkennen? Juist, door het te gebruiken! Dus lees dit artikel en dompel jezelf onder in de nieuwe SketchUp!
Dit is de vijfde grote desktop-update voor SketchUp sinds het eigendom van Trimble geworden is. Als je hier door de jaren heen mee bezig geweest bent, dan heb je vast gemerkt dat alles zeer snel gaat. En als je echt betrokken bent in het hele SketchUp gebeuren dan heb je vast opgemerkt dat er iets zeer interessants aan het gebeuren is:
Deze desktop software brengt een keer per jaar een update uit maar SketchUp evolueert iedere keer.
Iedere dag werkt er een heel team aan het programma om SketchUp Pro en LayOut nog sneller, toegankelijker, slimmer, en gewoon beter te maken. Tegelijkertijd zijn ze ook bezig om nog meer SketchUp te kunnen leveren op nog meer manieren.
Bijvoorbeeld: heb je my.SketchUp al geprobeerd? Het is het nieuwe web-based model. Het mag gerust gezegd worden dat de mensen van SketchUp buitengewoon trots zijn op het feit dat het over dezelfde prestaties, DNA en het fraaie uiterlijk van zijn desktop oudere broer beschikt. Wanneer je tot een van de beta testers behoort, dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat my.SketchUp volwassen aan het worden is en dat het perfect past binnen de SketchUp Pro software en dit via Trimble Connect.
university-island-dormitories
En als je de afgelopen maanden wat rondgeneusd hebt in het 3D Warehouse, dan zou het je opgevallen kunnen zijn dat my.SketchUp gebruikt wordt om de 3D web viewer aan te drijven. Maar wat nog beter is, de verbeteringen qua prestaties, die in SketchUp 2017 geÏntroduceerd werden, zitten ook in my.SketchUp, 3D Warehouse, Layout, SketchUp Mobile Viewer, en Trimble Connect.

 Klik op de afbeelding en dan kan je het model in 3D bekijken!

Iets anders wat vandaag nog nieuw is en dat ook geen deel uitmaakt van de jaarlijkse klanten release, is de SketchUp Viewer op Microsoft HoloLens. Het is een geheel nieuwe manier om projecten en modellen te beleven in gemengde reality omgevingen. Wat het potentieel hiervan is dat kun je al raden zeker?!
hololens
Dit alles als aanvulling op de grote desktop-update die deze week aangekondigd wordt. Je kan SketchUp 2017 geheel gratis uitproberen. Het is aan te raden om deze nieuwigheden uit te testen. Ga dus experimenteren met interferenties, het importeren van spreadsheets, het uitproberen van dingen in Layout, het exporteren van DWG’s, het beheren van extensies en misschien ook gewoon een beetje spelen. Kortom, het lijkt erop dat SketchUp 2017 een van de beste desktop releases tot nu toe is.
Meer weten over SketchUp 2017 lees dan hier verder. 
[thrive_leads id=’4672′]