WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Prachtige animaties over landschapsarchitectuur gemaakt met SketchUp

De Amerikaanse Vereniging van Landschapsarchitecten heeft een aantal mooie en educatieve animaties gemaakt die gebundeld zijn tot:”het ontwerp van de toekomst: duurzame landschappen”. Maar nog beter, de vereniging heeft aan Daniel tal, een  SketchUp auteur, gevraagd om ze te produceren en te vertellen in SketchUp. Hieronder kan je er een bekijken:

Deze animaties en hun ondersteunende materialen zijn bedoeld om het publiek zich een voorstelling te helpen maken van landschapsdesign en van het werk van tuinarchitecten. Bij elke animatie zit er een duurzaamheidsgids. Het werd speciaal ontwikkeld voor leerlingen van de kleuterklas tot het 6de middelbaar. De middelen hiervoor omvatten leerstof, spelletjes, boekjes met activiteiten en video’s om in de klas deze ideeën in de diepte uit te kunnen werken. Al deze tools zijn ter beschikking wanneer je het beroep van tuinarchitect in je klasgroep bespreekt.

Felicitaties voor de Amerikaanse Vereniging voor Landschapsarchitecten, Daniel Tal en het “National Endowment for the Arts” (zij verzorgden een deel van de fondsen die nodig waren voor deze onderneming) voor hun inzet om mensen op te leiden over de impact die design (zowel in goede als in slechte zin) kan hebben op het leven van alledag. Ik heb er altijd al in geloofd dat de beste manier om goed design te promoten is om de hulpmiddelen meer toegankelijk te maken. Meer betaalbare tools maken het eenvoudiger om mensen aan te moedigen om aan het proces deel te nemen. Deelnemen zorgt voor begrip, wat volgens mij de essentie vormt om beslissingen te nemen over design.

Zijnde en designer, en onderwijzer, moedig ik je aan om ook de rest van de animaties te bekijken en ze te delen met lotgenoten. Je zult er de wereld een gunst mee bewijzen!

Gepost door Aidan Chopra, SketchUp Evangelist

Terug naar het overzicht van SketchUp doelgroepen