WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Doelgroepen

SketchUp is natuurlijk voor heel veel doelgroepen geschikt en kan dus door bijna iedereen gebruikt worden.

Natuurlijk zijn er een aantal doelgroepen waar dit 3D tekenprogramma extra geschikt voor is zoals architecten, interieur architecten, vormgevers, aannemers, bouwbedrijven, keukenbouwers, badkamerinstallateurs, ontwerpers, home stylers, schrijnwerkers, tuinarchitecten, tuinaanleggers, en nog veel meer …
Hieronder vind je een paar praktijkvoorbeelden.

Architectuur

SketchUp is oorspronkelijk voor architecten ontwikkeld maar over de jaren zijn er heel wat andere marketen de mogelijkheden van deze software gaan ontdekken. Architectuur maakt momenteel nog een 30% uit van de gebruikers groep.

De ’Reese Residence’ is een case die toont hoe je met SketchUp en Layout alles perfect kan doen van 3D ontwerp naar mooie 2D plannen en presentaties.

SketchUp Pro zeer snelle en effectieve 2D – 3D teken – ontwerp tool voor Architecten

Dynamiseren van het Overleg: Een architectenbureau uit Oakland gebruikt films, gemaakt in SketchUp, om hun grafische communicatie met zakelijke klanten en het grote publiek te verbeteren.

Case Study : Houseal Lavigne Associates, gebruik van SketchUp, het voor de gemeenschap makkelijker om betrokken te zijn bij de stedelijke ontwikkeling.

Case Study : Peter Wells Design, SketchUp ingezet voor een renovatie project.

Interieur

Michelle Morelan Design biedt een volledig aantal Interieur Design services. Wij verzorgen interieur planningen en design, renovaties, en projectmanagement.

Tuin en landschapsarchitectuur

Van brownfield naar groene omgeving, SketchUp is ook uitermate geschikt voor tuin en landschapsontwerpen te maken.

Constructie/bouwbedrijvenr

Natuurlijk heeft SketchUp ook zijn nut al bewezen voor bouwbedrijven. Zo werd SketchUp ook gebruikt bij het uitwerken van oplossingen voor het bouwen van de WTC in NY.

Industrie

Als we denken aan industriële ontwerpen dan denk we meestal aan vlakke 2D cad tekeningen, maar met SketchUp is het natuurlijk mogelijk om alles in 3D te doen!

Game Ontwikkelaars

De meeste games vandaag spelen zich af in een 3d wereld dus ook hier is SketchUp een handige tool om snel 3d werelden te creëren.

Filmindustrie

Ontdek ook hier hoe men in de filmindustrie ook gebruik maakt van SketchUp.

Heb je zelf ook een mooi verhaal?

Heb je zelf ook een mooi verhaal of project dat je aan de wereld wil laten zien wat jij allemaal doet met SketchUp en hoe jij het inzet? Laat het ons dan weten en kunnen we een mooi artikel ervan maken!