WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

SketchUp ook van onschatbare waarde in de film industie

Voor een bedrijf met als motto:”Doe geen kwaad”, is het een beetje ironisch dat SketchUp TyRuben heeft geholpen om massa vernietigingswapens te ontwerpen.
Ellingson– de hoofd voertuigenontwerper voor James Cameron’s Avatar, wiens verdiensten ook gelden voor Battle: Los Angeles tot Hellboy en Blade:Trinity–was dinsdagavond SketchUp aan het bewierroken.

Terwijl hij sprak op de school waar hij afstudeerde–St. Cloud State University–prees hij de gratis 3D software als een makkelijk te gebruiken modeling software om conceptuele ontwerpen te maken, inclusief de dodelijke krachtpakken die door de mensen gedragen werden in hun verwoestende strijd tegen de Na’vi. Naast makkelijk te gebruiken, merkte Ellingson op dat het programma gratis is en dat zelfs jij kan starten met het tekenen van dingen om andere dingen op een prachtige, gewelddadige manier te doden.

Dus, zoals duizenden mensen SketchUp gebruiken om gedetailleerde steden te creeeren, heb je de Hollywood artiesten die het programma gebruiken om zeer gedetailleerd virtueel steden-verpulverend speelgoed te ontwerpen. Is er iemand die op dit moment de drang voelt opkomen om terug te vechten tegen “the circle of life”?

Terug naar het overzicht van SketchUp doelgroepen